Acasă Actualitate Alfred Simonis a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș

Alfred Simonis a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Alfred Simonis (PSD-PNL) a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș, după o luptă strânsă împotriva președintelui în funcție, Alin Nica (ex-PNL, devenit candidat Dreapta Unită).

Alfred Simonis (PSD) este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, potrivit numărătorii paralele a partidelor, care îl dă drept câştigător, după numărarea voturilor din aproape 400 de secţii din cele 616 organizate la nivelul judeţului Timiş în alegerile locale 2024.

Conform numărătorii, Alfred Simonis a câştigat alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş în toate oraşele, mai puţin Timişoara, unde Alin Nica a adunat mai multe voturi cu Alianţa Dreapta Unită.

Alfred Simonis a obtinut 118.000 de voturi, atingand  42,11% din sufragii, in vreme ce Alin Nica a strans 102.598 voturi. Pe pozitia a treia se afla candidatul AUR Adrian Vasile Iacob care a primit aproape 31.000 de voturi de la alegatorii sai.

În plus, numărătoarea paralelă arată că Alianţa PSD-PNL şi-ar fi asigurat şi majoritatea în Consiliul Judeţean, având cei mai mulţi consilieri.

PSD a câștigat și la Primăria Municipiului Lugoj, noul primar urmând să fie Călin Dobra, fost președinte al CJ Timiș în perioada 2016-2020.

Comentarii

comentarii