Acasă Actualitate Alfred Simonis a depus un proiect de lege care prevede ca guvernul...

Alfred Simonis a depus un proiect de lege care prevede ca guvernul să susțină financiar repatrierea românilor care își pierd viața în străinătate

DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai mari problemele cu care se confruntă aparţinătorii celor decedaţi în afara graniţelor țării o constituie repatrierea acestora.

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și al Camerei Deputaților, a depus în Parlamentul României un proiect de lege care prevede ca Guvernul României să susțină financiar repatrierea românilor care își pierd viața în străinătate.

Asta numai dacă familiile solicită acest sprijin, cheltuiala urmând a fi suportată de la bugetul Ministerului de Externe.

Simonis a explicat:

“Costurile de repatriere sunt unele foarte mari, am putea spune chiar prohibitive. Familiile sunt de multe ori aflate în situaţia de a apela la ajutorul concetăţenilor pentru a reuşi să strângă sumele necesare acoperirii acestor costuri.

Tocmai din aceste motive am decis să depunem inițiativa legislativă care va intra în cel mai scurt timp pe circuit parlamentar și care îmi doresc să fie susținută de colegii mei din Camera Deputaților și Senat”.

Comentarii

comentarii