Acasă Politica Alfred Simonis, deputat PSD Timiș: ”Tăriceanu a trădat fiecare alianță și aliat...

Alfred Simonis, deputat PSD Timiș: ”Tăriceanu a trădat fiecare alianță și aliat politic din care a făcut parte!”

1146
DISTRIBUIȚI

PSD – prin vocea deputatului, Alfred Simonis, și a senatorului, Adrian Diaconu – este încrezător, în ceea ce privește majoritatea în parlament și nu crede că alianța PSD-ALDE se va rupe. Cei doi parlamentari de Timiș susțin că lucrurile stau bine.

”Avem mulți deputați în cadrul grupului PSD și avem grupuri parlamentare cu care negociem pentru susținerea guvernului PSD în camera deputaților și în Senat

Sunt încrezător că eventuala moțiune de cenzură depusă de opoziție va cădea. Opoziția nu este capabilă să vină cu un nume de premier sau un plan de guvernare viabil. Ei nu știu altceva decât să dărâme.

Nu îmi este clar dacă ALDE pleacă sau nu de la guvernare sau va avea loc acea fuziune cu Pro România. Toate variantele sunt deschise”, a declarat Sinonis, joi, 5 septembrie, într-o conferință de presă la sediul PSD Timiș.

PSD a câștigat alegerile în 20016 promițând că va guverna împreună cu ALDE, iar Simonis a amintit că Tăriceanu, președintele ALDE, a trădat toate alianțele ce le-a avut în ultimii 20 de ani, iar acum a venit rândul alianței cu PSD.  

”Dacă luați istoria politică a domnului Tăriceanu, veți vedea că a trădat fiecare alianță și aliat politic din care a făcut parte, în ultimii 20 de ani.

Începând cu alianța cu domnul Băsescu, apoi cu Mircea Geoană, apoi în 2012, cu PNL, iar acum, îi vine rândul alianței PSD -ALDE, pe care o trădează.

Nu spun că ALDE a plecat de la guvernare, dar domnul Tăriceanu, împreună cu unii apropiați, a decis că partidul trebuie să plece de la guvernare.

Se pare că deputații și senatorii ALDE nu doresc să își trădeze electoratul care i-a investit cu încrederea în 2016 de a guverna până în 2020 alături de PSD.

Mulți din cadrul ALDE nu și-ar dori să plece din această alianță cu PSD. Cucșa, parlamentar ALDE de Timiș, este unul dintre cei nemulțumiți că alianța PSD-ALDE ar urma să se destrame și că va urma o eventuală alianță cu Pro România”, a spus Simonis.

Senatorul Adrian Diaconu, a adăugat:

”Sunt o serie de realizări foarte bune ale guvernului PSD -ALDE.  Nu văd cum ai putea să anulezi printr-o moțiune de cenzură toate acestea. Putem vedea clar pașii foarte buni care s-au făcut de-a lungul guvernării PSD -ALDE.

În Senat, prin ieșirea domnului Tăriceanu de la guvernare, a trebuit să plece și președintele Senatului. Luni ne-am trezit într-o situație care nu este foarte clar reglementată de regulament. Am desemnat un președinte interimar pentru a lua act de demisia domnului Tăriceanu.

Nu am demarat alegerea unui nou președinte, înainte de a constata existența unui grup senatorial ALDE.

Pentru a înființa un grup în Senat trebuie să ai șapte membri aleși pe lista partidului. Prin excluderea domnului Meleșcanu s-a desființat grupul ALDE.

Săptămâna viitoare se va tranșa și această problemă. De aceea noi evităm să dăm dreptate exprimărilor că ALDE a ieșit de la guvernare, fiindcă deocamdată nu s-a tranșat situația”, a spus Diaconu, joi 5 septembrie, la Timișoara.

Comentarii

comentarii