Acasă Actualitate Alfred Simonis îi răspunde lui Alin Nica: ”Cum poți imputa că nu...

Alfred Simonis îi răspunde lui Alin Nica: ”Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o?”

DISTRIBUIȚI

Acuzațiile lui Alin Nica, președintele CJ Timiș, că proiectul noului stadion din Timișoara dar este blocat de PSD, prin intermediul guvernului, special pentru a folosi obiectivul pe post de mită electorală, au primit răspuns de la social democrați

Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, spune că ”a luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de Guvern pentru demolarea arenei din Timișoara”.

”Pentru acuratețea informației și pentru că adevărul trebuie spus”, Simonis a făcut următoarele precizări: 

”Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș. 

Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica. 

Un alt lucru pe care nu îl știe Alin Nica este că, după ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, Compania Națională de Investiții demarează procedura de licitație a proiectării și execuției, aceasta nefiind condiționată de demolarea bazei. Singura obligație a Consiliului Județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare. 

Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că mă acuzați pe mine și Guvernul pentru că nu s-a dat un HG pe care nu l-ați solicitat încă arată cât sunteți de rău intenționat. Nu ne mai mirăm că nu s-a realizat vreun mare proiect la Consiliul Județean Timiș atâta timp cât nu știți nici măcar să demarați o investiție de anvergură”.

Comentarii

comentarii