Acasă Actualitate Alfred Simonis primește susținerea UDMR Timiș, în urma unei decizii pragmatice a...

Alfred Simonis primește susținerea UDMR Timiș, în urma unei decizii pragmatice a conducerii organizației

DISTRIBUIȚI

Conducerea județeană a UDMR Timiș a analizat și a luat o decizie pragmatică, de susținere a lui Alfred Simonis în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Aceasta este legată de ”asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean”, a anunțat formațiunea politică.

La Timișoara se va merge în alianță cu adversarii politici ai lui Simonis, alături de Dominic Fritz, a mai anunțat UDMR Timiș. Decizia luată pentru județ nu va afecta această alianță, conform formațiunii. De asemenea, UDMR a decis să meargă pe liste proprii la consiliul județean.

Decizia de a-l susține pe Alfred Simonis a fost luată de conducerea județeană a formațiunii politice. Aceasta spune că la Timișoara comunitatea maghiară e în altă situație decât cea din județ. E o decizie pragmatică, anunță partidul.

”În baza deciziei conducerii județene a organizației UDMR Timiș, la alegerile locale din 9 iunie 2024, organizația îl va susține pe Alfred Simonis pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Comunitatea maghiară se află în situații diferite în Timișoara față de restul județului, dar scopul UDMR este reprezentarea interesului comunității noastre în toate împrejurările. La baza acestei decizii pragmatice se află dialogul și acordul dintre părți, finalizate prin asumarea priorităților importante pentru organizația noastră, de la sprijinirea bisericilor noastre istorice, la sprijinirea dezvoltării localităților de interes pentru comunitatea maghiară, la sprijinirea instituțiilor maghiare și a programelor culturale cu interes maghiar din județ, până la inițierea parteneriatelor cu județele și țările aparținând banatului istoric, scopul comun fiind salvgardarea multiculturalismului bănățean”, a anunțat UDMR Timiș.

 

Comentarii

comentarii