Acasă Administraţie Alimentarea cu gaz, la Dudeştii Noi, intră într-o nouă etapă

Alimentarea cu gaz, la Dudeştii Noi, intră într-o nouă etapă

78
DISTRIBUIȚI

Comuna Dudeştii Noi face paşi spre alimentarea cu gaze, după finalizarea licitaţiei pentru concesionarea acestui serviciu, beneficiare fiind localităţile Dudeştii Noi şi Becicherecu Mic.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei comunale, faptul că a fost concesionat serviciul de alimentare cu gaz este primul pas conform Legii 123/2012 privind energia şi gazele naturale pentru realizarea sistemului de alimentare cu gaz în comună. Fiecare sistem de alimentare cu gaz trebuie să aibă un operator specializat, la fel cum se întâmplă în ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu apă şi canalizare sau cel de salubrizare.

În perspectivă se va lansa şi un program de finanţare pe fonduri europene pentru susţinerea extinderilor, a modernizărilor şi înfiinţărilor de sisteme de alimentare cu gaz, iar punctaj mai mare vor avea asocierile între unităţile administrativ-teritoriale.

Din necesarul de finanţare pentru sistemul de alimentare cu gaz, conform licitaţiei, operatorul se obligă să vină cu aproape 8.000.000 de lei, sumă care poate varia ca procent din lucrarea efectivă între 35% şi 55%, în funcţie de preţul la licitaţia de execuţie. Diferenţa până la 100% va fi suportată de cele două comune.

Primăria Dudeştii Noi a inclus în proiect şi reţelele secundare şi partea de branşamente de pe domeniul public, astfel încât cetăţeanul să suporte un cost cât mai mic de racordare, între 2.000 – 2.500 de lei. Totul ar urma să fie gata într-un an şi jumătate.

 

Comentarii

comentarii