Acasă Actualitate Alin Andrei Gorscovoz: ”Sunt de-a dreptul îngrozit! Administrația Fritz vrea să revitalizeze...

Alin Andrei Gorscovoz: ”Sunt de-a dreptul îngrozit! Administrația Fritz vrea să revitalizeze zona Dacia!”

DISTRIBUIȚI

Zona Dacia va îmbrăca straie noi în următorii ani! Primăria Timișoara are planuri mari de revitalizare pentru spațiul public și străzile din cel mai dens populat cartier al orașului. De câștigat vor avea doar timișorenii.

Contractul pentru etapa de proiectare (faza DALI + PT) a fost semnat iar durata pentru realizarea serviciilor este de 12 luni, din care 5 luni pentru elaborare Studiu Fezabilitate și 7 luni pentru elaborare Proiect Tehnic.

Cartierul flancat de Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii, Calea Torontalului va fi regândit cu micro parcuri, treceri de pietoni sigure, spațiu public cu marcaje tactile și accesibil tuturor, culoare de mobilitate, zone publice pentru făcut mișcare și pentru copii și pentru adulți. Un cartier cu mai mult spațiu pentru oameni. Iar pentru că și numărul mașinilor în Dacia e la fel de mare ca al oamenilor, căutăm și soluții pentru parcări și pregătim un proiect de parcare multietajată în zonă.

Proiectul se concentrează pe descongestionarea circulației prin reorganizarea mai coerentă a spațiului urban, astfel încât timișorenii să aibă atât funcționalitate pentru viața de zi cu zi, cât și spații destinate petrecerii timpului în aer liber, cu zone verzi amenajate, mici locuri de joacă, mici zone de sport (ex. coș baschet și spațiu amenajat). Nu lăsăm nimic la voia întâmplării, modernizăm inteligent un cartier imens, ne concentrăm pe oameni și pe nevoile unei comunități întregi – atenționează primăria.

Alin Andrei Gorscovoz, locuitor din zona Dacia, a reacționat și spune că este de-a dreptul îngrozit că administrația Fritz vrea să revitalizeze zona Dacia!

”Ca o persoană ce locuiește de peste 45 de ani în acest cartier, o astfel de veste ar trebui să mă bucure și să mă determine să sper la creșterea calității vieții locuitorilor din această zonă a orașului.

Din păcate, NU am absolut NICIUN motiv să o fac, atâta timp cât de un astfel de proiect se ocupă niște indivizi care nu cunosc comunitatea din această zonă a Timișoarei: proiectanți sunt o firmă din Alba Iulia (de parcă nu există firme din Timișoara dispuse să facă acest lucru) iar decidenții sunt niște persoane care se învârt prin Timișoara de vreo 15 ani și habar n-au denumirea străzilor din zonă.

Practic, vorbim de niște indivizi care nu au legătură cu această zonă, nu locuiesc în acest și nici nu au de gând să o facă vreodată.  VREAU să le transmit un mesaj extrem de CLAR primarului Fritz și consultanților săi: NU voi lăsa să vă bateți joc de acest cartier și NU voi permite ca deciziile voastre să fie luate fără consultarea locuitorilor din zonă.

NU vă voi lăsa să faceți experimente cu viața locuitorilor acestui cartier și distrugeți habitatul din această doar pentru a vă satisface fanteziile personale.

A cheltui aproape 400.000 de euro pentru un afla ce trebuie să faci pentru a ”reorganiza” spațiile din acest cartier este o risipă grosolană și fără sens a banilor publici, în condițiile în care după o simplă vizită în cartier îți este clar ce ai de făcut.

În condițiile în care cei care ar trebui să reprezinte interesele timișorenilor, fie se ascund sub ”fusta” unor lideri de partid, fie sunt interesați doar de propriile interese sau, pur și simplu sunt incapabili să genereze vreo luare de poziție, sunt tot mai împins spre un gest extrem: implicarea activă în viața orașului și nu doar prin comentarii în mediul on-line”, atenționează Alin Andrei Gorscovoz.

Comentarii

comentarii