Acasă Actualitate Alin Neag, student la USV, și dr. Monica Ocnean au câștigat locul...

Alin Neag, student la USV, și dr. Monica Ocnean au câștigat locul I la UrbanLab For Green Cities Timișoara, cu Grădina urbană

DISTRIBUIȚI

Echipele Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara  au participat la concursul UrbanLab For Green Cities Timișoara 2023, desfășurat în perioada 21-23.04, și au avut următoarele propuneri!

Echipa formată din studenții Mihali Marieta-Ștefania studentă anul IV specializare Silvicultură, Ludwig Annemaria studentă anul III specializare Zootehnie și Iuhasz Crisitian Andrei student master anul I Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate au susținut un proiect antreprenorial cu titlul – Acoperișul verde.

Echipa formată din Alin Neag student anul I specializare Horticultură și șef lucrări dr. Monica Ocnean în calitate de președinte al Societății antreprenoriale studențești au susținut un proiect antreprenorial cu titlul – Grădina urbană, proiect ce a câștigat locul I la concursul UrbanLab For Green Cities Timișoara 2023.

A fost un concurs de idei pentru un oraș mai sustenabil. Ideea căștigătoare a fost realizarea un spațiu indoor (o structură modulară închisă) situat direct în parcarea supermarket-ului, spațiu în care se cultivă diferite sortimente de ciuperci comestibile și toată producția este achizitionată de supermarket-ul respectiv.

Soluția propusă de echipa USV Timișoara este una sustenabilă cu un impact pozitiv pentru mediu generând o amprentă de carbon minimă. De asemenea impactul pentru om este unul pozitiv, aceasta având ca și propunere de afacere cultivarea unei sortimentații mai diversificată de ciuperci comestibile, foarte proaspete, recoltate chiar în ziua achiziției lor. Următorul pas al echipei căștigătoare este partea de cercetare făcută împreună cu cadrele didactice specializate din Universitate pentru găsirea celor mai pretabile soiuri de ciuperci.

În ideea plus, ideea căștigătoare urmează să fie prezentată și sectorului de retail local pentru a găsi un partener potrivit care să asigure spațiul fizic necesar și preluare producției cultivate.  

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, prin Societatea Antreprenorială Studențească promovează și susține inițiativele antreprenoriale ale studenților și încurajează activ participarea la astfel de evenimente și concursuri. Studentul Alin Neag este beneficiarul unei burse private în valoare de 1.000 euro acordată proiectului câștigător.

Comentarii

comentarii