Acasă Actualitate Alin Nica a constituit un grup de lucru al CJT, în sprijinul...

Alin Nica a constituit un grup de lucru al CJT, în sprijinul Comitetului pentru Situații de Urgență

1173
DISTRIBUIȚI

În prima zi de lucru în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a organizat la sediul instituției ședința unui grup de lucru care a urma să se ocupe de combaterea efectelor pandemiei. Oficialul subliniază că nu este vorba despre o structură care să se substituie  Comitetului Judetean Pentru Situatii de Urgenta, dar că va venit în sprijinul acestuia.

Din noua structură fac parte medici, directori din cadrul spitalelor sau specialiști în domeniu.

”Astăzi, am decis să constitui un grup de lucru la nivelul județului Timiș pentru combaterea efectelor pandemiei. Acest grup nu se va substitui Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, ci este o entitate care vine în sprijinul deciziilor luate de grupul care funcționează în cadrul Prefecturii Timiș. Din Task-Force-ul pe care l-am înființat în acesta dimineață vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva Covid 19, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP. În viitor acestui grup li se vor alătura primari din localitățile din județ, reprezentați ai sectoarelor grav afectate, rectorul Universității de Medicină. Împreună vom încerca să găsim soluții de luptă împotriva Sars Cov 2. Vă spuneam că vor fi invitați să facă parte din grupul de lucru primarii localităților din Timiș, inclusiv Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei. Și de abia aștept că Dominic să își preia mandatul pentru că Timișoara este unul dintre punctele nevralgice cu un număr din ce în ce mai mare de persoane infectate cu noul coronavirus ”, a anunțat Alin Nica.

Nica insistă că noul grup nu se substituie CJSU, urmând să se întâlnească periodic, după cum va evolua și pandemia.

Prima întâlnire a avut loc duminică la prânz.
” Grupul înființat astăzi, repet, nu se va substitui Comitetului pentru Situații de Urgență ci va face propuneri în baza unor analize cât mai concrete și corecte și va fi liantul între comunitățile locale și Comitetul Județean. Va fi practic un facilitator pentru comunicare eficientă. Grupul se va întâlni periodic sau ori de câte ori este cazul, în funcție de evoluția pandemiei. Astăzi, a avut loc prima întâlnire a grupului și am vrut să stau de vorbă cu managerii de spitale din Timișoara implicați în lupta împotriva noului coronavirus. Au fost prezenți managerul spitalului aflat în linia 1 în luptă împotrivă Sars Cov 2, doctorul Cristian Oancea, de la Victor Babeș, managerul spitalului municipal, Daniel Malița, Răul Pătrașcu de la Spitalul Județean,  dna Stela Iurciuc, managerul Spotalului CFR, domnul colonel Sorin Homeag, de la Spitalul Militar, managerul SAJ Timiș, Iancu Leonida, directorul DSP, Flavius Cioca. Au mai venit alături de noi, șeful ISU și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Timiș ”, a mai anunțat Nica.
Discuțiile au vizat numărul de paturi din fiecare unitate spitalicească implicată în lupta împotriva Covid 19, s-a cerut să se găsească noi capacități de cazare a bolnavilor atât în spital, fără a neglija ceilalți pacienți, dar și în afară spitalelor. 


” Tot în cadrul întâlnirii am discutat despre o mai bună coordonare între Serviciul de Ambulanță și Spitalul Victor Babeș, acolo unde se face evaluarea pacienților infectați cu Covid 19 pentru că să nu se mai întâmple că un număr mare de ambulanțe să ajungă în același timp la spital și astfel pacienții să fie nevoiți să aștepte

 În zilele următoare vom veni cu noi propuneri de acțiune pe care le vom înainta Comitetului Județean pentru situații de urgență. Vrem că Timisul și Timișoara să devină un model pentru România. Trebuie să arătăm că aici se poate. Că putem găsi soluții să luptăm împotriva pandemiei. Avem medicamente, avem echipamente de protective, medicii timișoreni sunt printre cei mai buni specialiști din țară dar fără ajutorul vostru nu putem lupta împotriva acestei maladii cumplite care zi de zi, oră de oră face noi victime ”, spune Nica. 

Comentarii

comentarii