Acasă Actualitate Alin Nica acuză o incercare de manipulare. Șeful CJ Timiș merge mai...

Alin Nica acuză o incercare de manipulare. Șeful CJ Timiș merge mai departe pentru un nou loc în Consiliul Național de Integritate

DISTRIBUIȚI

”Am fost numit de  Uniunea Națională a Consiliilor Județene pentru a reprezenta organizația în Agenția Națională de Integritate și voi ocupa acel post”, spune Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Precizările sale vin după ce marți, în mediul public, cineva a avut grijă să transmită că Nica a fost declarat neeligibil pentru un post la ANI. Vă reamintim că el a rămas fără un asemenea post, după ce a fost acuzat de incompatibilitate, fiind suspendat din funcție. Ulterior, Parchetul a închis dosarul, fără a lua vreo măsură legală.

Acum, Alin Nica spune că anunțul de neeligibilitate este doar o manipulare pusă la punct de persoane interesate în acest sens. ”Este doar o problemă administrativă, legată de depunerea dosarului de numire”, spune oficialul timișean.

”Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat de acest lucru”, a spus, miercuri, Nica, după ce marți a apărut informația unei noi probleme în numirea sa la ANI, fiind declarat neeligibil.

”Să lămurim și această chestiune. Săptămâna trecută a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în format scris, să zicem așa, la distanță, în care s-a discutat propunerea pe care o susține Uniunea pentru această poziție. În final, colegii m-au mandatat pe mine să reprezint interesele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în acest organism de supraveghere a activității ANI. De vineri, de când s-a transmis această hotărâre a UNCJR către Senat, trebuia să încep procedurile de a face dosarul, să iau cazier fiscal, să iau cazier judiciar, să strângă o grămadă de documente, declarație notarială, e o procedură prevăzută de lege, n-am reușit să strâng toate documentele și n-am depus dosarul până luni, la ora 4:30 cât era termenul de depunere. Dar asta nu înseamnă că eu nu, nu voi fi în Consiliul Național de Integritate. Doar că va mai fi o procedură de completare a acestui consiliu ulterior, după ce voi îndeplini toate aceste condiții legale la momentul ședinței. La momentul ședinței comisiei de specialitate a Senatului, toți cei care nu aveau dosarele complete sau nu au fost depuse dosarele acestea cu actele, cu documentele respective au fost considerați neeligibili, adică nu puteau să treacă pe această fază”, a declarat, miercuri, Nica. 

Unii vor fi dezamăgiți de situație, aveau interes să promoveze aceste informații mai spune acesta.

”E strict o chestie strict procedurală și îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat la acest aspect. Până la urmă, procedura va merge până la capăt și Consiliul Național de Integritate va avea componența maximă stabilită de lege, cu reprezentanții tuturor acelor entități care sunt prevăzute de lege ca făcând parte din Consiliul Național de Integritate. Lucrez la dosar, îl depun și după aceea va fi depus. Va avea loc o nouă ședință a comisiei în care voi fi evident și eu audiat și după aceea propus spre validare în Senat în plenul Senatului”, a încheiat liberalul.

 

Comentarii

comentarii