Acasă Eveniment Alin Nica cere intervenția instituțiilor statului în problema migranților, pentru a se...

Alin Nica cere intervenția instituțiilor statului în problema migranților, pentru a se asigura siguranța publică

990
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, cere intervenția tuturor instituțiilor statului cu activitate în domeniul migranților, pentru a asigura păstrarea ordinii publice. Intervenția, lansată luni seara, vine după ce un cetățean afgan a decedat în fața Gării de Nord din Timișoara, în urma unei încăierări cu mai mulți concetățeni. În acest sens, va cere o întâlnire specială  a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Problema prezenței migranților ilegali de pe străzile orașului devine acută, iar Nica cere măsuri suplimentare pentru ca migranții să nu se transforme într-o problemă în comunitate.

”Un eveniment tulburător a avut loc în Timișoara. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți. Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice. Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există”, anunță Nica.

El cere o reacție potrivită a semenilor în problema migranților.

”Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților”, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii