Acasă Actualitate Alin Nica, despre acuzaţiile aduse de senatorii PSD la adresa liberalilor privind...

Alin Nica, despre acuzaţiile aduse de senatorii PSD la adresa liberalilor privind închiderea minelor: Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români, bazându-se în mod cinic pe panica indusă de criza energetică de la nivel european

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre acuzaţiile aduse de PSD la adresa liberalilor, că au votat pentru închiderea minelor, că ”PSD îi dezinformează pe români, bazându-se în mod cinic pe panica indusă de criza energetică de la nivel european”. 

”Noi spunem clar că PSD îi dezinformează pe români, bazându-se în mod cinic pe panica indusă de criza energetică de la nivel european şi atunci, lucrurile acestea chiar ne deranjează şi noi vrem să spunem cum stau lucrurile, nu să mergem cu ce dă bine la populaţie”, a spus preşedintele CJ Timiş.

Alin Nica a menţionat că există un plan, angajat cu Comisia Europeană, pe care România trebuie să îl respecte, indiferent că Guvernul va fi PNL, PSD sau USR.

”Minele Lupeni şi Lonea sunt deschise cel puţin până în 2026, conform planului, încă cel puţin patru ani de acum încolo. De unde şi până unde că le închidem noi, acum? CET Paroşeni rămâne deschisă până în 2030 conform planului, de unde această chestiune? Poate ne pot explica cei de la PSD ce au vrut să spună prin acest atac la PNL”, a spus Nica.

Social-democraţii au acuzat, la dezbaterile din comisie, că o coaliţie absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR şi AUR, s-au abţinut la vot şi astfel nu a trecut în comisia de specialitate a Senatului amendamentul PSD şi UDMR la Legea Decarbonării, care scotea de pe lista închiderilor Complexul Energetic Paroşeni şi prelungea activitatea minelor Lonea şi Lupeni care-i asigură cărbunele necesar.

Senatorul Ştefan Radu Oprea a afirmat, după şedinţa comisiilor în care s-a dezbătut ordonanţa pe energie, că ”o coaliţie absurdă, constituită adhoc din senatori ai PNL, USR şi AUR, subminează posibilitatea ca România să aibă energie proprie, la capacitate maximă, cât mai mult timp”.

”Din cauza lor, pentru că s-au abţinut la vot, n-a trecut în comisia de specialitate a Senatului amendamentul PSD şi UDMR la Legea Decarbonării, care scoatea de pe lista închiderilor Complexul Energetic Paroşeni şi prelungea activitatea minelor Lonea şi Lupeni care-i asigură cărbunele necesar”, spune PSD.

Senatorul PNL Toma Petcu a declarat, în plen, despre acuzaţiile social-democraţilor privind votul din comisie, la Ordonanţa pe energie, privind închiderea Complexului Energetic Paroşeni şi a minelor Lonea şi Lupeni, el arătând că avem patru ani de zile de funcţionare pentru cele două mine, prinse în programul european discutat şi negociat cu Comisia Europeană, să fie închise prin ecologizare şi punere în siguranţă, iar pentru CET Paroşeni, avem perioadă de 8 ani de închidere.

Comentarii

comentarii