Acasă Actualitate Alin Nica este alături de familiile afectate de incidentul armat de la...

Alin Nica este alături de familiile afectate de incidentul armat de la Belgrad și condamnă violența în școli

DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, este alături de familiile îndoliate în urma tragediei petrecute la Belgrad, la școala elementară „Vladislav Ribnikar”. El a condamnat cu fermitate violența în școli.

”Cu profundă tristeţe şi consternare am aflat despre tragedia care a avut loc în dimineața acestei zile la școala elementară „Vladislav Ribnikar” din Belgrad.

Ca părinte m-a cutremurat vestea și sunt alături de familiile îndoliate care trec prin această încercare de nedescris. Școala este un loc în care copiii ar trebui să fie în siguranță, cu atât mai mult cu cât în Republica Serbia există o legislație strictă privind armele de foc”, a scris Nica pe Facebook.

Oficialul spune că asemenea acțiuni trebuie prevenite, iar autoritățile trebuie să facă tot ce este în putință pentru a preveni apariția unor asemenea evenimente.

”Este clar că este nevoie, mai mult ca oricând, de măsuri clare în ceea ce privește prevenția și combaterea unor asemenea evenimente tragice. Condamn cu fermitate violența în școli și este rolul nostru, ca părinți, să ne implicăm în educația copiilor noștri pentru a evita astfel de comportamente. Este un subiect important pe agenda autorităților ca această problematică să fie tratată cu seriozitate, iar siguranța în instituțiile publice trebuie tratată ca o prioritate la nivelul întregii comunități”, a mai scris Nica.

El este alături de familiile afectate de incident.

”Mă rog pentru sănătatea victimelor care se luptă în continuare pentru viața lor și pentru puterea părinților greu încercați în aceste momente dureroase. Mesajul meu public este de solidaritate şi de condamnare a oricărei forme de violenţă în spaţiul şcolii, violenţă ale cărei victime pot fi atât elevii, cât şi profesorii!”, a încheiat președintele CJ Timiș.

Comentarii

comentarii