Acasă Politica Alin Nica exclude o alianță electorală cu PSD în Timiș: ”Mergem pe...

Alin Nica exclude o alianță electorală cu PSD în Timiș: ”Mergem pe forțe proprii”

DISTRIBUIȚI

Nu se pune problema unei alianțe cu PSD la alegeri, spune Alin Nica, președintele PNL Timiș, care aduce în susținerea afirmațiilor sale deciziile luate la începutul lunii, la Sinaia, la ședința conducerii partidului. Dar, el nu exclude eventuale alianțe, surprinzători sunt, totuși, partenerii la care se gândește el.

Suntem deschiși  la orice sprijin sau la orice grup de oameni, spune Alin Nica. Aceasta pentru că e nevoie de o schimbare în administrația publică locală, mai subliniază acesta.

”Avem în vedere alianțe preelectorale. Ne gândim, să știți și la chestiuni de genul acesta. Credem că necesitatea de schimbare în administrația publică locală Timișoara este atât de mare încât necesită sau e nevoie de conjugarea efor tuturor eforturilor care, să zicem, sunt posibil de conjugat, de făcut, să conveargă din toate zonele societății timișorene, fie că e vorba de societate civilă, fie că e vorba de partide politice. Suntem deschiși la orice sprijin sau la orice grup de oameni care se regăsesc în ideile și în proiectul nostru politic”, conform lui Nica.

Sunt parteneri la guvernare, dar nu pot fi și la alegerile pentru locale de anul viitor. Nica este ferm convins că o alianță PNL – PSD nu se poate în Timiș, spune șeful PNL local. Era și greu de crezut că se poate, având în vedere ”dulcegăriile” cu care se gratulează de ceva timp șefii filialelor județene ale celor două partide.

”Așa că destul de puțin probabil (n.r. o alianță electorală PNL – PSD), ca să nu spun imposibil. Ați văzut ce s-a discutat la Sinaia (n.r. ședința conducerii PNL din 3 noiembrie). Mergem pe forțe proprii, doar dacă se anulează chestiunea hotărâtă la Sinaia, ceea ce vă spun că e destul de puțin probabil. Noi vom merge pe forțe proprii. Partidul Național Liberal, așa cum arată și cercetările sociologice, au cele mai mari șanse să câștige și Consiliul Județean, și Primăria. Deci, în momentul de față avem șanse să câștigăm de unii singuri. Dar asta nu înseamnă că noi ne izolăm din punct de vedere politic și suntem opaci la ceea ce poate să vină din exterior. Sigur că discutăm cu ONG-ul, discutăm cu fundații, chiar și cu partide politice. O consolidare a sprijinului pentru candidaturile noastre și pentru proiectele politice cu care venim în fața oamenilor, dar aceste lucruri o să le vedeți concretizate la momentul respectiv sub vreo formă”, a mai declarat Alin Nica.

Comentarii

comentarii