Acasă Administraţie Alin Nica îi cere lui Dominic Fritz măsuri clare pentru restructurarea Colterm

Alin Nica îi cere lui Dominic Fritz măsuri clare pentru restructurarea Colterm

886
DISTRIBUIȚI

La scurt timp după ce a anunțat aprobarea documentelor prin care Guvernul României va aloca Colterm Timișoara câteva zeci de milioane de lei pentru cumpărarea de către societatea de termoficare de certificate verzi, Alin Nica, președintele CJ Timiș cere măsuri clare din partea primarului Timișoarei, Dominic Fritz, măsuri clare pentru reforma activității companiei municipalității. Ce soluții pentru a fi redusă risipa de la Colterm și cum se gestionează eficient sume atât de mari ca și cele trecute pe la societatea de termoficare va avea primăria, se întreabă Alin Nica.

El îi răspunde unui cetățean pe Facebook, după ce acesta îi transmite șefului CJT că ar fi mai bine să nu se mai ”împungă la nesfârșit” cu Dominic Fritz pe tema Colterm și să colaboreze pentru a rezolva situația de acolo.

”Lucratul împreună este posibil dacă se dorește de ambele părți, o colaborare nu trebuie impusă. Încă de la începutul mandatului, în premieră pentru județul Timiș și pentru relația interinstituțională între Primăria Timișoara și CJ Timiș, am agreat cu primarul Dominic Fritz să ne întâlnim o dată la 2 săptămâni. Continuăm acest obicei în prezent și sunt aspecte pe marginea cărora am reușit să acționăm împreună, dar din punctul meu de vedere, pe subiectele importante, discuțiile au rămas sterile, contribuția mea fiind evitată mai mult sau mai puțin elegant. Dacă ne referim punctual la Colterm, l-am chemat pe primar să mă însoțească la București pentru o întâlnire la Transgaz, i-am propus soluții și să lucrăm împreună pe acest subiect extrem de sensibil pentru Timișoara”, spune Nica.

Din păcate, subliniază acesta, entuziasmul inițial s-a schimbat și Fritz ar fi luat-o pe calea greșită: instalarea unui director penal, instalarea unui consiliu de administrație numit ”propriu”. Ce așteaptă Nica de la omologul său de la Timișoara este ca el să prezinte soluții pentru situația de la Colterm.

”Pe moment a fost încântat, apoi a numit un director cu istoric penal și și-a impus propriul Consiliul de Administrație. Timișoara a avut căldură și apă caldă peste iarnă pentru că a plătit Guvernul. Acum, din nou, cu bani de la Guvern se încearcă ieșirea dintr-o altă criză. Nu mă aștept la miracole peste noapte, dar vreau să înțeleg ce face diferit primarul Dominic Fritz. Cum stopează risipa, cum gestionează eficient sume atât de mari și ce vrea să facă concret pe viitor în cazul Colterm. În ceea ce privește aducerea subiectelor de interes pe agenda publică de dezbatere, consider că sunt gesturi de transparență, nu atacuri. Cred că firească este expunerea argumentelor, nu tăcerea”, a încheiat președintele CJT.

Vă reamintim că în urmă cu câteva zile, chiar Alin Nica era cel care anunța că Guvernul Cîțu a aprobat, și ca urmare a semnării documentelor necesare de către el, a unei alocări de zeci de milioane de lei, cu care Colterm să poată achiziționa certificatele verzi aferente poluării pe care o produce.

Comentarii

comentarii