Acasă Politica Alin Nica, încă o propunere de „coalizare a forțelor politice într-un parteneriat...

Alin Nica, încă o propunere de „coalizare a forțelor politice într-un parteneriat administrativ”. Acesta confirmă: USR PLUS va da prefectul, PNL și UDMR nominalizează subprefecții de Timiș

1424
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președinte CJT și președinte interimar PNL Timiș, vine cu o nouă propunere de alianță, de această dată una care are scopul de „a coaliza toate forțele politice (din Timiș – n.r.) într-un parteneriat administrativ”. Până la momentul anunțării publice a acestei propuneri de parteneriat, pe 12 decembrie, la apelul lansat de Nica au răspuns pozitiv PMP și Pro România.

Nica este conștient că o asemenea propunere a mai fost făcută, chiar recent. „PSD-ul propunea un pact pentru proiectele Timișului,o întâlnire cu parlamentarii de Timiș. Nu am cum să nu observ falsitatea acestei ide. De ce nu au făcut-o când erau la guvernare și chiar puteau face ceva?”, a spus președintele CJT.

Tot despre propunerea social-democraților a mai spus: „Spre deosebire de declarațiile pompoase ale PSD, noi vrem să facem ceva. Îi lăsăm pe cei de la PSD să se gândească în continuare. În rest, eu cred că este vremea faptelor. Când am prezentat raportul pentru primele 100 de zile de activitate, ați văzut că am intrat în pâine încă de la început. Știu că celor de la PSD nu le convine, se vede o diferența flagrantă între cum au guvernat ei și cum guvernăm noi la nivel județean”.

Acuzat de cei din PSD că se laudă cu proiectele fostei guvernări, Nica a răspuns că „nu este fără discernământ și nu are de gând să arunce la gunoi lucrurile bune făcute înainte, chiar dacă proiectele au început de anul trecut” și că „face tot posibilul pentru a salva și proiectele cu probleme”. În schimb, despre social democrați, liberalul a spus că „ei ar fi în stare să oprească proiecte bune doar pentru că au fost începute de altcineva”. „Ar trebui să se bucure că sunt proiecte începute de ei, duse la bun sfârșit”, a închis Nica subiectul.

Concret, propunerea lansată de această dată de președintele CJT, are un scop politic. „Sunt încă și acum localități unde nu s-au ales viceprimarii, unde nu s-au constituit majorități în consiliile locale. Ar fi Parța, Ciacova, Sânpetru Mare, ca să numesc numai câteva. Trebuie să încercăm noi ceea ce nu au reușit cei de la nivel local: să dăm un imbold politic în constituirea de majorități. Sunt consilii locale cu câte șase, șapte formațiuni”, a explicat președintele interimar al PNL Timiș.

În aceeași conferință de presă, Nica a mai confirmat că USR PLUS va da prefectul de Timiș, în timp ce PNL și UDMR vor avea câte un subprefect. Nu este exclus ca tot Mircea Băcală, actualul subprefect, să fie nominalizarea liberalilor, dar, în principiu, se va organiza o competiție internă.

Comentarii

comentarii