Acasă Actualitate Alin Nica îşi anunţă sprijinul pentru fotbalul timişorean. Ministrul Tineretului şi Sporturilor...

Alin Nica îşi anunţă sprijinul pentru fotbalul timişorean. Ministrul Tineretului şi Sporturilor susţine trecerea taberelor şcolare în Timiş

1022
DISTRIBUIȚI

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a anunţat intenţia de a susţine fotbalul timişorean de performanţă, mai precis cele două echipe de ligă secundă, Ripensia şi Poli Timişoara, echipa susţinută de suporteri. Declaraţia vine în contextul vizitei la Timişoara a ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe. Acesta a vizitat, la invitaţia lui Nica, Bogda, mai precis tabăra şcolară de acolo, şi şi-a arătat întreaga disponibilitate de a transfera aceste structuri nefolosite de ani buni de zile, la autorităţile judeţene.

Nica a anunţat, odată cu instalarea sa la CJ Timiş, acordarea de sprijin pentru Poli-ul suporterilor, dar şi pentru Ripensia.

„Ne propunem sprijinirea echipelor de fotbal Poli Timişoara, echipa suporterilor şi Ripensia, care sunt rămase în eşalonul secund. Vrem să gândim o strategie de a ne concentra pe susţinerea unor strucuturi sportive. De exemplu, primăria Timişoara să sprijine în continuare baschetul, handbalul şi rugby-ul, iar noi, de exemplu gimnastica sau alte asemenea sporturi.

Dar, pentru a putea ca sportul să devină chiar important e nevoie sală polivalentă şi stadion nou. Iar aceasta ar fi primul pas ca Timişoara să devină cel de-al doilea pol sportiv al României. Dacă primul este evident care este, nu ştim cine e pe locul 2.

„Stadionul şi sala polivalentă sunt investiţii de care se leagă judeţul nostru, să ajungă pe locul 3 la nivel naţional. Stadionul, care ţine de CJT, e un element de infrastructură major. Dorim să urgentăm procedurile la CNI, să înceapă lucrările cât mai rapid”, spune Nica.

Taberele, la CJT

Venit la Timişoara, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a fost dus de candidatul PNL la funcţia de şef al Cosniliului Judeţean Timiş, Alin Nica, să viziteze Bogda. Iar motivul nu a fost unul  întâmplător, deplasarea a avut ca scop prezentarea situaţiei taberei şcolare de aici, una aflată de ani de zile în paragină.

„Am discutat despre transferarea spre Consiliul Judeţean Timiş,  a taberei de la Bogda, altă dată una de renume pentru turismul de tineret. Aceasta zace de ani de zile în paragină, am ajuns în dimineaţa aceasta, la invitaţia lui Alin Nica, altfel nu aş fi ştiut cât de frumos e acel loc, să văd cât potenţial de turism există, nu numai pentru cel de tineret, ce minunăţie de locaţie este pur şi simplu abandonată de administraţia centrală de ani de zile. Sistemul acesta păcătos al hipercentralizării, al concetrării puterii de decizie la Bucureşti, a dus la asemenea situaţii”, a declarat Stroe.

„Din punctul meu de vedere există disponibilitate de a transfera acest imobil la viitorul consiliu judeţean, condus de Alin Nica, şi cu bani proprii, cu iniţiativă proprire, cu idei proprii,cu bani europeni, cu efort local să aduceţi acest loc unde e nevoie”, a mai spus Stroe.

Iar cel anunţat deja ca şef la CJT de către colegul său de partid, Alin Nica, anunţă că proiectul este mai complex, şi include mai multe asemenea tabere din Timiş. Proiectul său vizează transformarea acestora, odată trecute la autorităţile judeţene, aici urmând să fie adevărate baze de pregătire sportivă.

„Nu e vorba doar de tabăra de la Bogda, ci şi de cele de la Chevereş şi cea de la Poieni Strâmbu. Vrem să adăugăm o componentă sportivă acestora, în sensul că vom face locuri de cantonamente, atât pentru sportul de performanţă, dar şi de pregătire pentru cei care doresc să practice un anumit sport”, a subliniat şi Nica.

Consilierii judeţeni din Timiş au lansat încă din luna mai a anului trecut solicitarea de trecere în proprietatea instituţiei a taberelor respective. În acest sens, la acel moment fusese adoptată şi o hotărâre a CJT.

În Timiș sunt cinci asemenea tabere: Bogda, Chevereș, Herneacova, Poieni Sat și Poieni Strâmbu.

Comentarii

comentarii