Acasă Administraţie Alin Nica, mulțumit de rezolvarea problemei terenului parcării CJT: Sper că s-a...

Alin Nica, mulțumit de rezolvarea problemei terenului parcării CJT: Sper că s-a pus capăt blocajelor

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș au pus capăt unei dispute de ani buni de zile. Un moment special, care va duce la ridicarea parcării supraetajate din centrul Timișoarei, spune acesta. Lucrările vor demara în cel mai scurt timp.

!Am pus capăt celor 20 de ani de ceartă! În urma votului dat de Consiliul Local, am obținut transferul parcelei de 583 mp care bloca proiectul de construire a 436 de locuri de parcare în zona ultracentrală a Timișoarei. Mulțumesc consilierilor locali ai municipiului Timișoara pentru votul de încredere. În cel mai scurt timp, Consiliul Județean Timiș va demara procedura de concesiune de lucrări, varianta cea mai rapidă și eficientă de realizare și operaționalizare a parcării, în aproximativ 3 ani”, a anunțat Nica.

Soluția concesionării este cea bună, susține șeful CJT, se evită inclusiv procedurile  lungi de achiziții publice.

”Dacă nu concesionăm, vom avea o serie de proceduri de achiziții publice, pentru elaborare PUZ, pentru studiu de fezabilitate, pentru proiect tehnic și pentru construire, toate cu posibile contestații. În acest al doilea caz, pe lângă riscurile investiționale și de exploatare, într-un scenariu optimist, putem vorbi de realizarea parcării în 8 ani. Sper că astăzi s-a pus punct discuțiilor și blocajelor pe tema parcării supraetajate, iar Consiliul Județean Timiș va fi sprijinit să ofere timișorenilor o investiție atât de așteptată și de necesară”, a încheiat Nica.

Comentarii

comentarii