Acasă Actualitate Alin Nica răspunde la acuzațiile PSD Timiș pe tema modernizării DJ 691

Alin Nica răspunde la acuzațiile PSD Timiș pe tema modernizării DJ 691

DISTRIBUIȚI

Costurile neeligibile ale CJ Timiș pentru proiectul de modernizare al DJ 691, Timișoara – Nod urcare pe A1 la Giarmata, nu au crescut, răspunde Alin Nica, președintele instituției la acuzațiile lansate de PSD Timiș. El susține că raportarea majorărilor de preț s-a făcut față de un studiu DALI din 2017 și nu față de proiectul tehnic din 2020.

Administrația județeană spune că documentația tehnică a proiectului, preluată de la fosta administrație, avea probleme mari. E necesar un strat în plus de asfalt, lipsește sistemul de iluminare, sistemul pentru apele pluviale și rezolvarea trecerii la nivel cu calea ferată de la Giarmata.

”În ceea ce privește creșterea  bugetului pentru modernizarea DJ 691, Consiliul Judeţean Timiș și-a propus să acceseze plafonul maxim de finanțare europeană, mai ales în condițiile în care trebuie corectată documentația tehnică moștenită din mandatul 2016-2020, documentație cu lipsuri majore. De exemplu, analiza de trafic rutier a fost una greșită, astfel că, în prezent, este necesară suplimentarea structurii rutiere cu încă un strat de asfalt. De asemenea conducerea precedentă a uitat de sistemul de iluminat, de trecerea de nivel la cale ferată și de dispozitivele de scurgere a apei pluviale”, conform celor de la CJT.

Alin Nica le dă sfaturi colegilor social-democrați: raportați-vă creșterile de preț la cifre din proiectul tehnic
“Este adevărat că dorim să creștem bugetul de modernizare al DJ691 prin atragerea de fonduri europene suplimentare, mai precis 40 milioane de lei în plus. Încurajez aparatul de specialitate al CJ Timiș și urmăresc să facem lucrări de calitate în beneficiul cetățenilor. Costurile neeligibile pe execuție privind DJ691 nu au crescut, deși prețurile au mers în sus, iar pentru o raportare corectă la sume, invit consilierii județeni să își îndrepte atenția către proiectul tehnic din 2020, nu DALI-ul din 2017 când proiectul se afla în stadiu incipient. Totodată, pentru o percepție corectă asupra situației, ar fi util să-l întrebe pe fostul președinte PSD al instituției cum a dat contractul unei firme lipsite de capacitate de implementare” a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Au fost și sunt făcute în continuare eforturi uriașe pentru salvarea proiectului, atât ADR Vest, mai spune administrația județului.
“Având în vedere complexitatea investiției, modernizarea DJ691 are nevoie de sprijinul partenerilor de proiect. Din păcate, o vreme, acesta a mers cu frâna de mână trasă de către Primăria Timișoara de la care așteptam să ne dea la timp rețeaua de stâlpi ca să putem evita amânările și eventuale costuri suplimentare” a mai precizat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Comentarii

comentarii