Acasă Politica Alin Nica: USR incită la ură și duce lupte cu mafia imobiliară...

Alin Nica: USR incită la ură și duce lupte cu mafia imobiliară imaginară

DISTRIBUIȚI

Pornită printr-un comunicat de presă destul de agresiv, de către USR Timișoara, polemica dintre acest partid și PNL Timiș se amplifică, liberalii răspunzând acuzațiilor și limbajului agresiv al comunicatului. USR-iștii acuzau faptul că prin numirea lui Nicolae Robu pentru candidatura la primărie, dau dovadă de lipsă de respect față de timișoreni.

Acesta era numit exponent al mafiei și a clanurilor din oraș, dar și prieten al interlopilor și băieților deștepți. Prin asemenea texte, USR incită la ură a transmis PNL.

”USR Timiș continuă campaniile de incitare la ură. Apel către cetățeni: atenție cui furnizați date de natură personală. PNL Timiș atrage din nou atenția asupra pericolului reprezentat de declarațiile publice ale liderilor USR care incită la ură. În comunicate de presă, postări și petiții, formațiunea condusă de Dominic Fritz stabilește vinovați și calomniază persoane cu unicul scop de a manipula alegătorii.”, transmite PNL.

PNL Timiș spune că Dominic Fritz ”otrăvește” publicul, cu un război imaginar dus împotriva mafiei imobiliare.

”Cea mai recentă acțiune de “otrăvire” a percepției publice este războiul imaginar dus de Dominic Fritz împotriva “mafiei imobiliare” de pe malul Begăi. În acest context, liderii USR au lansat un comunicat mincinos și o petiție prin care cer cetățenilor să semneze pentru ca Dominic Fritz să nu fie dat în judecată de cei pe care i-a numit “mafioți”.”, spune PNL Timiș.

Alin Nica, președintele liberalilor timișeni, cere argumente la acuzațiile aduse de USR.

 “Atunci când acuzi pe cineva că face parte dintr-o mafie, ar fi bine să ai argumente și dovezi pe care să le prezinți în instanță. Știu din proprie experiență că liderii USR obișnuiesc să defăimeze orice le stă în cale, ceva constructiv neavând de zis. Îi reamintesc domnului Fritz că justiția este una dintre cele trei puteri într-un stat democratic și apelul la justiție trebuie să rămână liber pentru orice cetățean. Când un partid lansează o petiție prin care urmărește blocarea accesului la justiție sau intimidarea unui grup de persoane, ne îndreptăm cu pași mari spre dictatură”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.

PNL acuză USR Timiș că nu este la prima abatere, fiind deja cunoscut pentru agresivitatea limbajului și pentru acțiunile de ”dreptate cetățenească” inițiate la limita legii. Apucăturile marxiste ale USR-ului ies periodic la iveală sub forma “tribunalelor poporului” organizate pe Facebook. 

”În același timp, sub forma unor așa-zise contracte pentru informare și cumpărare de spațiu publicitar, Dominic Fritz, președintele USR Timiș și primarul Timișoarei, folosește bani publici pentru finanțarea unor acțiuni de defăimare a oponenților politici, situație expusă public și aflată în atenția organelor de control., mai transmit cei de la PNL.

Nica acuză chiar partidul advers că ar dori să folosească datele persoanelor contactate, în scop electoral.

 “Fac apel la vigilența cetățenilor să nu furnizeze date personale și de contact unor persoane care ar putea să folosească informațiile într-un mod viciat, în scop electoral. Mailurile și numerele de telefon adunate prin astfel de petiții ar putea sfârși, în cel mai bun caz, într-un bază de date USR”, a mai precizat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Comentarii

comentarii