Acasă Administraţie Alin Nica vrea să colaboreze cu Cuba

Alin Nica vrea să colaboreze cu Cuba

641
DISTRIBUIȚI

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a primit vizita viitorului ambasador al României în Cuba. Oficialul timișean și-a declarat dorința de colaborare cu țara americană, bazându-se și pe deschiderea pe care aceasta o are în ultima perioadă.

”Deschiderea de care dă dovadă statul cubanez în ultima perioadă poate genera un cadru de colaborare interesant pentru județul Timiș. Ariile tematice de interes au fost abordate într-o întâlnire a președintelui CJ, Alin Nica, cu ambasadorul numit al României în Cuba, E.S. dna Theodora Doris Mircea. Domnia sa urmează a-și prelua mandatul în săptămânile următoare, dată până la care și-a propus identificarea și pregătirea de noi parteneriate între cele două state, până la nivel de județe, orașe sau comune”, conform președintelul CJT..

Alin Nica a subliniat oportunitățile din domeniul cercetării, precum schimburi de experiență în tratarea cancerului, în contextul activității institutului Oncogen al Spitalului Județean, cât și al viitorului institut oncologic de pe Calea Torontalului.

De asemenea, oportunități există și în ceea ce privește schimburile culturale și economice, în viitorul apropiat fiind posibile misiuni specifice ale județului în Cuba, cât și proiecte comune în 2023, când Timișoara va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii.

În plus, în cadrul întâlnirii au fost prezentate și programele europene de finanțare a proiectelor ce vizează cooperarea trilaterală, America Latină – Caraibe – state membre UE.

 

Comentarii

comentarii