Acasă Politica Alin Popoviciu rămâne secretar general al PNL Timiş, după un circ caragialesc...

Alin Popoviciu rămâne secretar general al PNL Timiş, după un circ caragialesc în BPJ, marca “Nicolae Robu”

2210
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, nu a învăţat nimic din eşecurile politice, cu urmări în administraţie, din ultimii trei ani. Sacrifică totul pentru câteva “degete” de oameni pe care îi idolatrizeză, cărora li se supune, călcând în picioare şi săpând cu cerbicie groapa organizaţiei, a primarilor care au curajul să-i spună adevăruri neplăcute, groapa primăriei, a Timişoarei liberale, a judeţului, peste care greblează cu amară umilire.

Un nou episod care a trecut dincolo de pereţii PNL Timiş şi care nai adaugă un gong la drama decăderii domnului Nicolae Robu, s-a consumat în şedinţa BPJ a PNL Timiş de joi seara, prima de după triumfătoarea înfrângere a PNL în europarlamentarele din 26 mai, în Timişoara.

De această dată s-a pus în discuţie schimbarea din funcţie a secretarului general al organizaţiei, Alin Popoviciu, gropar al PNL Timiş în alegerile locale din 2016.

Nicolae Robu, în disperarea de care nici nu mai suntem siguri dacă îşi dă seama, a argumentat că de fapt zdrobirea PNL de către Alianţa 2020 USR-PLUS în Timişoara, la aproape 20 de procente distanţă, a fost de fapt o victorie, PNL fiind pe primul loc. Afirmaţiile sale consternează pe oricine a trecut de clasa I şi ştie să facă o adunare sau o scădere. Explicaţiile sale despre “fenomenul USR-PLUS” sunt deja bine ştiute. Le-a repetat şi în BPJ.

Numai că tinerii cu mintea sănătoasă din rândul liberalilor – cei care sunt reformatori în orice partid, după cum dovedesc realităţile – nu au acceptat umilinţa eşecului. Neavând curajul (sau din prea mult – deja nemeritat – respect faţă de lider) să-i ceară direct demisia lui Nicolae Robu, aceştia au cerut schimbarea din funcţia de secretar general al filialei a lui Alin Popoviciu. Acestuia i s-au imputat mai multe lucruri, inclusiv atitudinea necolegială şi arogantă (sau doar mitocană) faţă de ceilalţi.

De reproşuri dure nu a scăpat Nicolae Robu, pentru anturajul unora dintre apropiaţii săi din primărie (Ionuţ Nasleu), dar liderul s-a mulţumit cu a le atrage atenţia să-şi schimbe comportamentul.

Solicitarea de schimbare a lui Popoviciu a venit din partea liderului TNL Timiş, Cosmin Şandu, susţinut de deputaţii Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu, alături de Sorina Ciurlea, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, Ciprian Trocan şi alţi câţiva liberali care-şi dau seama de toboganul pe care Robu şi Popoviciu au aşezat PNL Timiş.

Alin Popoviciu, un laş profesionist, şi-a ridicat glasul dintre umeri şi s-a apărat, susţinând că el, în judeţ, a făcut treabă bună şi plasând vina insuccesului din Timişoara pe umerii lui Dan Diaconu.

La fel ca şi la alte şedinţe în care Nicolae Robu ştie că ar putea pierde şi apelează la aplaudaci, aşa s-a întâmplat şi joi seara, când fără a fi membri ai BPJ (adică fără drept), în sală a fost prezentă galeria de susţinători ai cuplului Robu-Popoviciu, condusă de Sanda Greblă şi Cătălin Iapă. Când a vrut să intre şi Claudiu Chira în sală, cel care i-a cerut direct demisia lui Nicolae Robu imediat după dezastrul de la europarlamentarele din Timişoara, acestuia nu i s-a permis accesul. Curat democraţie!

Alţi liberali au încercat să liniştească atmosfera, susţinând că nu e momentul dezbinării, iar la momentul prevăzut în scenariu a intrat în sala de şedinţă victoriosul Gheorghe Falcă, proaspăt europarlamentar, care a vorbit despre scorul excelent al PNL pe ţară.

Cum s-a terminat seara BPJ? Ca în Caragiale: Falcă şi-a scos pe amicul Popoviciu din încurcătură cu invitaţia la o bere în cinstea alegerilor (câştigate/pierdute), iar supunerea la vot a schimbării lui Alin Popoviciu, de către Nicolae Robu, nu a mai avut loc.

În strategii distructive, cuplul Robu-Popoviciu s-a dovedit încă o dată a fi inbatabil. Chiar de-ar fi să piară un întreg PNL Timiş.

Comentarii

comentarii