Acasă Economic Alive Energy cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli

Alive Energy cumpără centrala fotovoltaică din Timiș a grupului chinez Jiangsu Zhongli

1123
DISTRIBUIȚI

Grupul chinez Jiangsu Zhongli a semnat un acord de vânzare a centralei fotovoltaice de 6 MW pe care o deține în județul Timiș către Alive Energy, cel mai mare jucător independent din piața energiei regenerabile din România, pentru 1,85 milioane de euro.

Alive Energy gestionează 8% din totalul capacităților de producție de energie regenerabilă și recent a anunțat că intenționează să vândă obligațiuni în valoare de 10 milioane lei la o scadență de 3 ani și o rată a cuponului de dobândă de 8% anual plătibilă semestrial. Oferta a fost încheiată cu succes tot în această săptămână. Transferul de proprietate a centralei din Izvin corespunde strategiei grupului chinez de optimizare rapidă a business-ului.

Actul de vânzare-cumpărare a fost semnat prin intermediul a două unități locale ale Talesun Solar, o subsidiară a Jiangsu Zhongli: Talesun Solar Switzerland AG și Talesun Solar Bucharest.

Alive Capital a fost fondată în anul 2013 de Giaccomo Billi, cu experiență în piața de energie regenerabilă acumulată în Italia și Anglia, iar din anul 2016 a primit autorizația de a funcționa ca furnizor de energie și trader pe piața de profil OPCOM de la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energie (ANRE).

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii