Acasă Actualitate Alte două blocuri de locuințe din Timișoara intră în reabilitare termică pe...

Alte două blocuri de locuințe din Timișoara intră în reabilitare termică pe fonduri europene

DISTRIBUIȚI

Vineri, 30 septembrie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat noi contracte pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică a unor blocuri din zona Averescu. Proiectul are o valoare totală de 894.394 de lei, are finanțare europeană și cuprinde imobilele de pe str. Mures, nr.129 (472.802 lei) și de pe Martir Dumitru Jugănaru, nr.20, bl.28 (421.591 lei). Executantul este SC Corida 89 Construct SRL.

„Lucrările care vor fi executate sunt lucrări de construcții, izolare termică a acoperisului și a pereților exteriori, înlocuirea tâmplariei din lemn și metal cu tâmplarie etanșă cu rama PVC și geamuri duble, înlocuirea ușilor de acces în clădire cu uși din PVC cu geam termoizolant la partea superioară, iar la cea inferioară panel PVC, reabilitarea termică a planşeului peste subsol și a planşeului peste ultimul nivel. Închiderea balcoanelor este similară cu cea de schimbare a tâmplariei și are ca scop îmbunătățirea aspectului clădirii și a creșterii, coeficientului termic”, transmit reprezentanții primăriei.

În total, cele două blocuri au 40 de apartamente. În total, în programul primăriei de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene, care cuprinde 18 contracte de finanțare, sunt cuprinse 68 de blocuri, cu 3480 de apartamente. Proiectele sunt co-finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020.

Comentarii

comentarii