Acasă Actualitate Alte două școli din Timiș schimbă scenariile. De joi, avem „roșu” la...

Alte două școli din Timiș schimbă scenariile. De joi, avem „roșu” la liceul din Periam și „galben” la grădinița din Giarmata

893
DISTRIBUIȚI

Evoluția epidemiei de COVID-19 la nivelul județului duce la noi schimbări la modul în care elevii vor veni la școală. Joi dimineață, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a decis ca la Liceul Teoretic Periam să fie adoptat „scenariul roșu”, iar la Grădinița cu Program Prelungit Giarmata, „scenariul galben”.

La Periam, cauza schimbării este creșterea abruptă a numărului de cazuri la nivelul localității. Doar la Centrul De Recuperare și Reabilitate Neuropsihiatrică Periam este deschis un focar cu 11 cazuri confirmate până acum. La Giarmata, trei îngrijitoare au fost depistate cu infecție cu noul coronavirus. În ambele cazuri, scenariile aprobate joi vor fi în vigoare două săptămâni, până pe 8 octombrie.

„Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată ținându-se cont de propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și având în vedere Hotărârile Consiliilor de Administrație ale Consiliului de Administrație  al Liceului Teoretic Periam și a Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale Giarmata – emise cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș. Deciziile au fost luate din cauza faptului că, la nivelul unităților de învățământ, au apărut cazuri de infectare cu virusul SARS COV2”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Astfel, în urma analizei situației existente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară pe 24 septembrie, e emis hotărârea în baza căreia:

Art. 1. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceului Teoretic Periam (unde a crescut rata de infectare la mia de locuitori la nivelul localității), cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu), până la modificarea ratei de infectare cu SARS – CoV -2.

Art. 2. Se aprobă schimbarea din scenariul galben în scenariul roșu la Școala Gimnazială Giarmata pentru structura Grădinița P.P. Giarmata (unde sunt infectate trei îngrijitoare – personal nedidactic), până la data de 8 octombrie 2020.

Comentarii

comentarii