Acasă Eveniment Alți 18 cetăţeni străini, ascunşi în automarfare, depistaţi de poliţiştii de frontieră...

Alți 18 cetăţeni străini, ascunşi în automarfare, depistaţi de poliţiştii de frontieră la granița cu Ungaria

660
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Bihor şi Arad au depistat 18 de cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare încărcate cu diverse mărfuri. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Nagylak s-a prezentat vineri, în jurul orei 10.20, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 51 ani, care conducea un automarfar înmatriculat în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, hrană pentru câini pe ruta Bulgaria-Germania, mai transmite Poliţia de Frontieră.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, 2 cetăţeni din Pakistan şi 4 cetăţeni din Afganistan, adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani. Toţi şase sunt solicitanţi de azil în România. În aceeaşi zi, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un alt cetăţean bulgar, în vârstă de 62 de  ani, conducând un ansamblu rutier în înmatriculat Bulgaria. Acesta transporta băuturi alcoolice  pe ruta Grecia-Germania. În urma analizei de risc specifice, colegii noştri au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, şase persoane, toţi cetăţeni din Afganistan, trei minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, şi trei  adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani,  solicitanţi de azil în România”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, în ambele cazuri, poliţiştii de frontieră arădeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii celor două automarfare, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cei doisprezece cetăţeni străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

„În data de 15.01.2021, în jurul orei 12.30 , la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Şoferul transporta ţevi metalice pe ruta Bulgaria-Polonia. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au descoperit, în urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul compartimentului marfă, şase cetăţeni din Afganistan, un adult  în vârstă de 23 de ani  şi cinci minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani”, mai transmite sursa menţionată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetăţenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comentarii

comentarii