Acasă Eveniment Am datorii la stat, am bani de dat!

Am datorii la stat, am bani de dat!

404
DISTRIBUIȚI

Soţul fostei directoare TVR Timişoara, Brânduşa Armanca, dator vândut la stat…
Alexandru Armanca, soţul directorului Institutului Cultural Român din Budapesta, are datorii la stat de 130.000 de lei. Această sumă a fost acumulată în perioada în care Armanca era adminstratorul firmei SC. PIEM SRL, cu sediul în Timişoara.

În decurs de mai mulţi ani, administratorul firmei „a uitat” să plătească către statul Român impozitul pe venitul microînteprinderilor, adică impozitul pe salarii şi pe profit. Între timp, Alexandru Armanca a renunţat la firma pe care o conducea, pentru că a ajuns diplomat. Este vorba despre un ciudat conflict de interese, cel puţin aşa reiese din declaraţia făcută la dosar de către acesta.

"Eu nu sunt o persoană publică"

„Acest proces este strict problema mea personală, asta pentru că eu nu sunt o persoană publică. În momentul de faţă, eu nu am nicio afacere în România”, ne-a declarat, vizibil iritat, Alexandru Armanca.  Atunci când vine vorba despre declaraţii  în instanţă, Armanca este diplomat cu acte în regulă, în schimb atunci când vine vorba să fie subiectul unui articol de ziar, Armanca nu mai este o persoană publică, ci un biet cetăţean anonim. Ei bine, acest biet cetăţean şi-a închis afacerile pe care le avea în România, fără a plăti însă datoriile către stat. Adică aproape 130.000 de lei. Culmea este însă că soţia acestuia, Brânduşa Armanca, este directorul Institutului Cultural Român din Budapesta, iar aceasta este plătită din bani publici. Procesul în care Alexandru Armanca este chemat în faţa  magistraţilor are un nou termen, în 9 martie. Pentru că acesta a cerut răgaz instanţei, să-şi pregătească apărarea. Oricum, fostul administrator al firmei SC. PIEM SRL  are un program foarte încărcat în martie. Asta pentru că în data de 10 martie trebuie să facă faţă unui nou proces în care i se cer daune morale de 100.000 de euro. Mai multe amănunte despre acest caz puteţi afla în numărul de mâine al ziarului ZIUA de Vest.

 

Comentarii

comentarii