Acasă Actualitate Ambarcațiunea Vulpea a schimbat steagul italian cu cel al Franței. Călătoria spre...

Ambarcațiunea Vulpea a schimbat steagul italian cu cel al Franței. Călătoria spre Timișoara va continua pe râurile Europei

DISTRIBUIȚI
Proiectul Circumeuropa continuă pe râurile interioare ale Europei. Ambarcațiunea Vulpea a pornit din Grecia, de la Lefkada, a străbătut coastele Italiei, iar acum a ajuns în Franța, pe Coasta de Azur. 
 
“Ne-am oprit în Saint Raphaelle. Un port micuț localizat între Cannes și Saint Tropez. Sună ca și cum am fi în vacanță pe Coasta de Azur. Doar că, pentru echipajul Cirucmeuropa, nu e vacanță. Ne-am adăpostit în portul francez menționat pentru că pe Mediterană bate vântul foarte tare și riscurile sunt foarte mari pentru noi. Cum spuneam și zilele trecute, ne dorim să ajungem acasă, pe Vulpea. Iar asta implică să ne calculăm foarte bine riscurile. Asta fac toți exploratorii responsabili, cei care ajung la destinație ca să își spună poveștile. Suntem foarte aproape de finalizarea părții maritime a expediției, iar asta face așteptarea și mai apăsătoare”, a transmis echipajul Circumeuropa, condus de Cristian Ilea.
 
Între timp, echipajul se ocupă de micile probleme tehnice care trebuie rezolvate. 
Zilele trecute, echipajul Circumeuropa a participat, la Marsilia, la un nou proiect cultural, care l-a avut în prim plan pe scriitorul Robert Șerban. Cultural, următoarea oprire va fi la Viena. 
 
Călătoria spre Timișoara va continua pe râurile Ron, Main, Dunăre, Tisa și Bega.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul de la Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii