Acasă Actualitate Ambarcațiunea “Vulpea” străbate coastele Italiei. Primul eveniment cultural va fi la Marsilia

Ambarcațiunea “Vulpea” străbate coastele Italiei. Primul eveniment cultural va fi la Marsilia

DISTRIBUIȚI

Expediția Circumeuropa 2024 a reînceput în 27 mai din Lefkada (punctul de oprire din 2023), a trecut cu succes Marea Ionică și în prezent navighează pe costa vestică a Italiei, continuând traseul comunicat inițial. Ambarcațiunea “Vulpea”, condusă de timișorenii Cristian Ilea și Cosmin Jitariuc, e în drum spre Franța, acolo unde va intra pe râurile europene, pentru a naviga până pe Bega, iar de acolo în Timișoara.

Proiectul duce mai departe și seria evenimentelor culturale menite să promoveze personalități și momente reprezentative pentru cultura bănățeană. Primul eveniment cultural al Circumeuropa 2024 va avea loc la Marsilia, pe 15 iunie, și îl va avea ca protagonist pe scriitorul și jurnalistul Robert Șerban.

Sub titlul “Întâlniri literare cu povești timișorene”, invitații Circumeuropa vor putea auzi detalii despre ceea ce Capitala Culturală a însemnat în 2023 și cum ea se continuă în acest an, vor putea vedea imagini din orașul nostru care să ilustreze discuția, vor primi, de asemenea, informații despre Circumeuropa și ceea ce proiectul își propune în 2024.

Comentarii

comentarii