Acasă Economic Ambasadorul Austriei în România şi Fundaţia ERSTE au lansat proiectul ACCESS în...

Ambasadorul Austriei în România şi Fundaţia ERSTE au lansat proiectul ACCESS în Timişoara

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Austriei, Martin Eichtinger, şi reprezentanţii Fundaţiei ERSTE au lansat vineri, la Timişoara, proiectului ACCESS, o iniţiativă menită să conecteze sectorul comercial şi pe cel al ONG-urilor din zona de social din România. ACCESS este parte a proiectului Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială şi se adresează organizaţiilor ale căror proiecte au fost premiate sau nominalizate în cadrul ediţiei de anul trecut. În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de întâlniri la care ONG-urile vor fi invitate să îi cunoască pe reprezentanţii companiilor care fac parte din Austrian Business Club şi să îşi prezinte programele, pentru a identifica împreună posibile oportunităţi de colaborare. Prima întâlnire de acest gen, care a marcat, de asemenea, startul proiectului ACCESS, a avut loc în Timişoara, în data de 12 martie. 
„Austria  este implicată profund şi pe termen lung în dezvoltarea economică a României. Ne mândrim cu faptul că, de câţiva ani, suntem investitorul numărul 1 în această ţară”, a spus Ambasadorul Austriei Martin Eichtinger. „Astfel, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a construi un adevărat parteneriat între toţi actorii cu care lucrăm în mod curent: reprezentanţi ai guvernului, ai ONG-urilor şi ai sectorului privat trebuie să îşi unească forţele pentru evoluţia dezvoltării durabile şi a responsabilităţii sociale. Evenimentul de astăzi (vineri, 12 martie), pe care îl susţin cu toată încrederea, este organizat în acest spirit.”
La întâlnire au participat şase organizaţii non profit: Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România, Caritas Timişoara, Asociaţia Telefonul Copilului, Romani Criss, Fundaţia Ruhama şi Sense Internaţional România, care dezvoltă unele dintre cele mai eficiente programe din România, recunoscute de asemenea şi premiate sau nominalizate în cadrul ediţiei 2009 a Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială. Organizaţiile şi-au prezentat programele de integrare socială şi au discutat cu reprezentanţii companiilor austriece despre nevoile lor, încercând să identifice împreună oportunităţi de colaborare. Sectorul comercial a fost reprezentat de membri ai Austrian Business Club din Bucureşti, precum: AGOEXPERT, AME RO, Bickel & Wolf, Cargo-Partner Expediţii, CIMBRIA, Eco Plus, FIWA Group, K & K Hotels, K.M. Trust & Partners, Kremsmüller, Leitner & Leitner, Porsche Inter Auto, Red Bull, Salesianer Miettex, Sterling Fluid Systems România, Teaha Management, Toc International Doppelmayr, Uniqa, Wieser Consult Accounting, precum şi de membri ai Clubului Economic German  din Timişoara, precum: Aton Transilvania, Company Solutions, Continental Automotive România, Haţegan Law Office, Hengl România, Heberger Construcţii SRL, Lutz & Associates, Mattig Management Partners TIM, Reinisch, Societatea Culturală Româno-Germană, Sikla SRL, SRB Software & Consulting şi Terrasond.
„Încă din prima zi a existenţei sale, Fundaţia ERSTE a dezvoltat proiecte menite să sporească participarea socială şi să ajute la crearea unor societăţi echitabile pentru toată lumea. Încercăm să aducem la lumina ONG-urile din domeniul social şi să le împuternicim în ochii publicului larg şi ai companiilor comerciale, să cream un context în care acestea să aibă acces la idei şi la potenţiali susţinători financiari. Există mii de ONG-uri care lucrează zi de zi pentru binele social şi de cele mai multe ori nu se opresc, nici măcar pentru a spune lumii despre realizările lor. Astfel am ajuns la ideea proiectului ACCESS şi dorim să îi mulţumim Ambasadorului Austriei în România pentru suport”, a spus Dejan Petrovic, Project Manager al Programului de Dezvoltare Socială din cadrul Fundaţiei ERSTE.
Fundaţia ERSTE a iniţiat în 2007 proiectul Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială, cu scopul recunoaşterii şi promovării  organizaţiilor din sectorul public şi non-profit din ţările din Europa Centrală şi de Sud-Est, a căror activitate vizează schimbarea socială şi crearea unei societăţi cu şanse şi posibilităţi egale pentru toată lumea. La fiecare doi ani, acest premiu este acordat proiectelor care au un impact considerabil şi care au contribuit în mod cert la schimbarea vieţii diferitelor grupuri dezavantajate. Susţinerea financiară acordată reprezintă o recunoaştere a programelor eficiente din regiune, dar creează şi oportunităţi câştigătorilor în a avea un mai bun acces la reţelele de parteneri şi colaborări cu alte organizaţii de profil. Valoarea totală a premiilor acordate anul trecut a fost de 295.000 de euro.
 

Comentarii

comentarii