Acasă Eveniment Ambasadorul Elveţiei s-a întâlnit cu autorităţile timişorene şi timişene

Ambasadorul Elveţiei s-a întâlnit cu autorităţile timişorene şi timişene

459
DISTRIBUIȚI

“Aş spune că este loc pentru îmbunătăţiri în ceea ce priveşte exportul şi importul între ţările noastre. Cred că există posibilitatea de a îmbunătăţi aceste conexiuni”, a spus Excelenţa Sa Livio Hürzeler
Oficialităţile judeţene timişene şi locale timişorene s-au întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Elveţiei în România. Excelenţa Sa Livio Hürzeler s-a întâlnit cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, prefectul de Timiş, Mircea Băcală şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc. „Am prezentat câteva date despre oportunităţile pe care le poate oferi judeţul nostru pentru investitorii din Elveţia. Am ajuns la un comun acord că judeţul Timiş este atractiv pentru investitori. Reprezentaţii administraţiei locale şi judeţene sunt deschişi la colaborări, iar cetăţenii sunt prietenoşi şi primitori”, a spus prefectul Mircea Băcală. S-a discutat despre dezvoltarea colaborării, în principal din punct de vedere economic şi cultural. „Consider că este importantă stabilirea de relaţii directe şi că judeţul Timiş are nevoie de know-how-ul Elveţiei. Pe de altă parte, cred că sunt benefice atât cooperările economice, cât şi schimburile culturale”, a spus Ostaficiuc.
Aniversare…
„Elveţia nu e printre primii investitori străini în România, dar e pe locul 7-8 aproximativ. Aş spune că este loc pentru îmbunătăţiri în ceea ce priveşte exportul şi importul între ţările noastre. Cred că există posibilitatea de a îmbunătăţi aceste conexiuni”, a spus ambasadorul Elveţiei. S-a mai discutat despre proiectele judeţului Timiş şi o posibilă colaborare cu cantoanele elveţiene, dar şi despre descentralizare. De asemenea, Excelenţa Sa a precizat că în acest an se vor împlini o sută de ani de când România are relaţii diplomatice cu Elveţia şi a remarcat multiculturalitatea Timişoarei. „Vom celebra în acest an o sută de ani de relaţii diplomatice. Această aniversare va avea loc în oraşe diferite din ţară şi, bineînţeles, şi în Timişoara, cel mai probabil în noiembrie. Îmi place acest oraş, în special. Este un oraş unde putem vorbi multe limbi. Pentru prima dată, engleza nu este prima limbă”, a declarat ambasadorul.
Vizită şi la Primăria Timişoara
Excelenţa Sa Livio Hürzeler a avut o întâlnire, miercuri, şi cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Discuţia de la sediul Primăriei Timişoara a trecut în revistă posibilele domenii de colaborare, demnitarul elveţian declarându-se interesat de viitoare cooperări cu oraşul de pe Bega. Prima va avea loc chiar în toamna acestui an, când o trupă de teatru din Elveţia va participa, în perioada 16-17 noiembrie, la Festivalul de Teatru Eurothalia, organizat de Teatrul German de Stat din Timişoara. “Primarul Gheorghe Ciuhandu i-a vorbit oaspetelui diplomatic despre oportunităţile oraşului, despre mediul economic şi cel academic, despre învăţământ, cultură, dimensiunea multiculturală a Timişoarei şi toate celelalte domenii ale vieţii economico-sociale timişorene”, spun reprezentanţii Primăriei Timişoara.
Andrei BOGDAN

Comentarii

comentarii