Acas─â Actualitate Ambulatoriu modern pentru bolnavii de TBC

Ambulatoriu modern pentru bolnavii de TBC

937
DISTRIBUIȚI

TBC_TimisoaraUn spa┼úiu modern pentru bolnavii de tuberculoz─â a fost inaugurat, ieri, la Timi┼čoara. Ambulatoriul de specialitate se afl─â ├«n incinta Spitalului Clinic nr. 4 de Boli Infec┼úioase ÔÇ×Victor Babe┼čÔÇŁ din Timi┼čoara.

Ambulatoriul a fost construit cu spijinul municipalităţii, care a acordat suma de 1.500.000 lei, după cum afirmă primarul Gheorghe Ciuhandu. Ambulatoriul a fost terminat în luna decembrie a anului trecut, dar nu a putut fi utilizat, deoarece trebuia conectat la energia electrică.

├Än primele luni ale acestui an, medicii speciali┼čti au mutat aparatura ┼či au pus-o ├«n func┼úiune, pentru a putea ├«ncepe efectuarea analizelor pentru bolnavii de tuberculoz─â. P├ón─â acum, Dispensarul TBC func┼úiona ├«n una din cl─âdirile revendicate, loca┼úia fiind pe starada Semenic. ÔÇ×Pe bolnavii de tubelculoz─â nu s-a pus mare pre┼ú, se spunea despre ei c─â sunt ultimii bolnavi ┼či nimeni nu vroia s─â aud─â de ei.

De azi ├«nainte, ace┼čtia vor putea veni cu drag la spital, pentru c─â aici vor beneficia de un spa┼úiu decent pentru a-┼či urma tratamentulÔÇŁ, spune Dorin Vancea, managerul Spitalului ÔÇ×Victor Babe┼čÔÇŁ.

Acesta mai spune c─â, anual, vin la consula┼úii, ├«n cadrul unit─â┼úii, aproximativ 25.000 de bolnavi, majoritatea fiind din jude┼úul Timi┼č. ÔÇ×Este un lucru bun ce s-a f─âcut aici, frumos ┼či sigur, dup─â normele Uniunii Europene. Este ├«mp─âr┼úit bine, nu ca ├«nainte, c├ónd bolnavilor le era dificil s─â se descurceÔÇŁ, declar─â ┼či Horia Verme┼čan, directorul Autorit─â┼úii de S─ân─âtate Public─â Timi┼č.
Liana DACILESCU

Comentarii

comentarii