Acasă Actualitate Ambulatoriu modern pentru bolnavii de TBC

Ambulatoriu modern pentru bolnavii de TBC

DISTRIBUIȚI

TBC_TimisoaraUn spaţiu modern pentru bolnavii de tuberculoză a fost inaugurat, ieri, la Timişoara. Ambulatoriul de specialitate se află în incinta Spitalului Clinic nr. 4 de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Ambulatoriul a fost construit cu spijinul municipalităţii, care a acordat suma de 1.500.000 lei, după cum afirmă primarul Gheorghe Ciuhandu. Ambulatoriul a fost terminat în luna decembrie a anului trecut, dar nu a putut fi utilizat, deoarece trebuia conectat la energia electrică.

În primele luni ale acestui an, medicii specialişti au mutat aparatura şi au pus-o în funcţiune, pentru a putea începe efectuarea analizelor pentru bolnavii de tuberculoză. Până acum, Dispensarul TBC funcţiona în una din clădirile revendicate, locaţia fiind pe starada Semenic. „Pe bolnavii de tubelculoză nu s-a pus mare preţ, se spunea despre ei că sunt ultimii bolnavi şi nimeni nu vroia să audă de ei.

De azi înainte, aceştia vor putea veni cu drag la spital, pentru că aici vor beneficia de un spaţiu decent pentru a-şi urma tratamentul”, spune Dorin Vancea, managerul Spitalului „Victor Babeş”.

Acesta mai spune că, anual, vin la consulaţii, în cadrul unităţii, aproximativ 25.000 de bolnavi, majoritatea fiind din judeţul Timiş. „Este un lucru bun ce s-a făcut aici, frumos şi sigur, după normele Uniunii Europene. Este împărţit bine, nu ca înainte, când bolnavilor le era dificil să se descurce”, declară şi Horia Vermeşan, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Timiş.
Liana DACILESCU

Comentarii

comentarii