Acasă Actualitate Amenda de 15.000 de lei nu îi sperie pe nesimțiți să mai...

Amenda de 15.000 de lei nu îi sperie pe nesimțiți să mai formeze rampe clandestine de deșeuri în Timișoara

1017
DISTRIBUIȚI

După mai mulți ani de campanii desfășurate în presă împotriva celor care formează rampe ilegale de deșeuri în Timișoara, pe trotuare și pe spațiile verzi, când se credea că cetățenii au înțeles că nu mai trebuie să abandoneze gunoaiele oriunde pe stradă, iată că, pe splaiul Tudor Vladimirescu, colț cu strada Ady Endre, cetățenii certați cu civilizația și cu bunul simț au format o sfidătoare rampă clandestină de deșeuri (foto 4 august 2020).

Pentru ca situația să fie și mai urâtă, acolo, nesimțiții au aruncat și gunoaie de mari dimensiuni, cutii din cartoane, dulapuri, dar și haine vechi și putrede, pet-uri din plastic și tot felul de mizerii adunate din gospodării.

Sfidarea e cu atât mai mare, cu cât chiar vis-a-vis, se află o biserică creștină și nu dă bine deloc la imaginea orașului ca credincioșii să dea nas în nas, cu un morman de gunoaie, chiar când ies de la adunare.

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara reamintește că, potrivit Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Comentarii

comentarii