Acasă Eveniment Amendaţi pentru „alba-neagra” şi „cruce”

Amendaţi pentru „alba-neagra” şi „cruce”

DISTRIBUIȚI

Practicanţii de „alba-neagra” din Timişoara, jocul care de multe ori lasă fraierii cu portofelele goale şi ochii înlăcrimaţi, este luat în vizor uneori şi de autorităţi. Chiar dacă este bine cunoscut faptul că în anumite zone ale oraşului (Gara de Est, Gara de Nord, Bdul General Dragalina etc.), grupuri bine organizate încearcă să se căpătuiască păcălind oamenii la „alba-neagra”, intervenţia oamenilor legii vine destul de rar. Zilele trecute, în zona Gării de Nord, trei persoane, cu vârste între 31 şi 34 de ani, din Timişoara, Făget şi Ploieşti, au fost amendate de poliţiştii comunitari pentru că încercau să atragă trecătorii la o partidă de „alba-neagra”.
Cu câte 500 de lei a fost sancţionat fiecare din cei trei. Tot zilele trecute, doi „cărţaşi” au fost amendaţi, tot cu câte 500 de lei,  pentru că jucau „cruce” lângă punctul termic de pe str. Martir Elena Nicoară.
Potrivit Legii 61/1991 republicată, organizarea, îngăduirea sau participarea la jocuri de noroc, altele decât cele autorizate potrivit legii, de natură să lezeze bunele moravuri, se sancţionează cu amendă de la 500 la 1500 lei.
Cele cinci amenzi vin ca o picătură într-un ocean, atâta timp cât grupurile practicante de alba-neagra sunt prezente frecvent în locurile bine cunoscute, mai grav fiind că, aproape de fiecare dată, în mod miraculos, dispar de la locul faptei chiar înainte de a sosi oamenii legii.

Comentarii

comentarii