Acasă Eveniment Amenzi de 14.000 de lei, duminică, pentru zece petrecăreți din Beba Veche

Amenzi de 14.000 de lei, duminică, pentru zece petrecăreți din Beba Veche

312
DISTRIBUIȚI

Duminică, 31 octombrie, polițiștii din Timiș au continuat să dea amenzi persoanelor care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 52.000 de lei.

Zece dintre aceste amenzi, în valoare de 14.000 de lei, au fost date numai la Beba Veche, unde polițiștii au „spart o petrecere” chiar de la început. În rest, 136 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau masca în spațiile în care aceasta este obligatorie, iar altele trei pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație, adică nu erau vaccinate și au circulat noaptea fără declarație sau adeverință de la angajator. Pentru prima categorie de abateri, amenzile au fost de 37.500 de lei, iar pentru cealaltă, de 500 de lei.

La acțiunile de duminică, polițiștii au fost ajutați de jandarmi, polițiști locali, pompieri și inspectori de muncă. Cele 279 de forțe de ordine au verificat 164 de societăți comerciale și 128 de mijloace de transport, dintre care 35 erau de transport în comun. Au fost legitimate peste 2.500 de persoane.

Reprezentanții IPJ Timiș transmit:

„Având în vedere situația actuală la care este supusă întreaga omenire și numărul crescut al persoanelor confirmate cu virusul Covid-19, polițiștii acționează în continuare pentru ca noile prevederile instituite să fie respectate.

Vă aducem la cunoștință faptul că, începând cu data de 25 octombrie a.c., pentru următoarele 30 de zile, au fost instituie următoarele măsuri:

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise , precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun;

– este interzisă circulația persoanele nevaccinate, în afara locuinței sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00;

– unitățile comerciale își vor încheia activitatea la ora 21.00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor este permisă până la 50% din capacitate, între orele 05.00-21.00;

– barurile, cluburile și discotecile se închid, iar evenimentele private și spectacolele sunt interzise;

– se interzice participarea spectatorilor la competițiile sportive;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă de acasă pentru cel puțin 50% din angajați.

Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile impuse de autorități.

Polițiștii vor acționa în continuare în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”.

Comentarii

comentarii