Acasă Actualitate Amenzi de 95.700 lei aplicate de polițiștii locali pe linie de mediu,...

Amenzi de 95.700 lei aplicate de polițiștii locali pe linie de mediu, în ultima săptămână

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat, în săptămâna 06.10.2023 – 12.10.2023, verificări în cazul a 52 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare sau amenajări interioare, rampe clandestine cu deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice. Au fost aplicate, în total, un număr de 31 de sancțiuni în valoare de 95.700 lei.

Pe linia respectării colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 75  de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 7.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 23 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 80 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

La capitolul șantiere, au fost verificate 38 de locații, fiind aplicate în total 9 sancțiuni în valoare de 20.000 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor. Printre locațiile în care au fost constatate nereguli se află strada Liviu Tempea, zona Metro II, Piața Tineretului.

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 20 de locații, fiind aplicate 3 sancțiuni, conform L62/2018, cu avertisment, dar și 4 sancțiuni în valoare de 7000 lei, conform HCL 371/2007 pentru necosirea ierbii.

În ceea ce privește depistarea persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate 7 persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 6.700 lei, pentru abandonul deșeurilor pe spații verzi sau depozitarea lângă pubele, în zone precum Ion Creangă, Arieș, Aurel Pop. Trei persoane au fost sancționate cu 2000 lei pentru neîncheierea contractelor de salubrizare.

Tot în această săptămână a fost aplicată o sancțiune de 2500 a fost aplicată concesionarului Cimitirului din Calea Buziașului pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor. O societate comercială care a abandonat o cantitate mare de deșeuri pe strada Herman Sporer a fost sancționată cu 50.000 de lei conform  OUG 92/2001.  

Comentarii

comentarii