Acasă Eveniment Amenzi de câte 250 de lei și marfa confiscată, pentru vânzătorii ambulanți...

Amenzi de câte 250 de lei și marfa confiscată, pentru vânzătorii ambulanți din piețele timișorene

395
DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână, polițiștii locali din Timișoara au depistat și sancționat 11 persoane care vindeau produse fără documente de proveniență în piețele Badea Cârțan, 700 și Iosefin. Pe tarabele comercianților au fost găsite, fără documente, printre altele,articole de uz casnic și electronice uzate, dar și îmbrăcăminte, detergenți și parfumuri noi.

În fiecare dintre cazuri, amenzile au fost de 250 de lei, iar marfa oferită spre vânzare a fost confiscată. În multe situații, cei care au reclamat aceste fapte au fost cetățenii agasați de astfel de vânzători ambulanți atunci când merg la cumpărături ori tranzitează piețele agroalimentare.

Poliția Locală atrage atenția: „Sancțiunile în astfel de cazuri sunt de la 150 de lei conform HCL 321/2001 și pot ajunge chiar până la 5000 lei conform Legii 12/1990, marfa expusă fără documente la vânzare fiind ridicată în vederea confiscării”. Cu promisiunea că astfel de acțiuni vor continua, polițiștii locali le dau și un sfat cetățenilor:„să nu cumpere astfel de produse deoarece sunt de proastă calitate, iar în unele cazuri provin din resturile aruncate la tomberoane”.

Comentarii

comentarii