Acasă Eveniment Amenzi de mii de lei la Iulius Town și pe Pârvan pentru...

Amenzi de mii de lei la Iulius Town și pe Pârvan pentru muzică prea puternică în toiul nopții

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au continuat să îi amendeze pe cei care deranjează liniștea publică. În weekend, mai multe societăți și localuri au fost sancționate cu 1.000 sau 1.500 de lei. La Iulius Town, de exemplu, firma bucureșteană care a organizat o petrecere a primit două amenzi, iar alte două terase de pe bd. Vasile Pârvan au fost și ele luate în vizor, una – Rivier Fun Garden – fiind la a doua amendă în decurs de trei zile.

„În seara zilei de sâmbătă, timișorenii care locuiesc în apropierea Pieței Consiliul Europei și nu numai au semnalat faptul că din această zonă, respectiv de la grădina de vară a Iulius Town, se aude foarte tare muzica, provocând disconfort. Polițiștii locali s-au deplasat la fața locului și au aplicat organizatorului petrecerii, societatea Art Act Production SRL cu sediul în București, o sancțiune conform Legii 61/1991 republicată de 1000 lei. Pentru că nu au oprit muzica și au continuat să deranjeze cetățenii, o jumătate de oră mai târziu, polițiștii locali au revenit la fața locului, aplicând aceleiași firme încă o sancțiune de 1500 lei, conform aceluiași act normativ”, transmit reprezentanții Poliției Locale în legătură cu petrecerea de la Iulius Town.

Amenzile de pe Pârvan, pe de altă parte, au fost date în cadrul unei acțiuni a Poliției Municipiului Timișoara. „Duminică dimineața, în jurul orei 00.10, distracția unora a continuat, la fel și controalele. Astfel, polițiștii locali au aplicat societății River Fun Garden, de pe Bdul Vasile Pârvan, o sancțiune de 1500 lei, conform Legii 61/1991, tot pentru muzică la intensitate ridicată. Cu aceeași sancțiune de 1500 lei s-a ales și societatea Protein House, care a dat muzica prea tare pentru ora târzie, respectiv 01.20, în noaptea de sâmbătă spre duminică, tot pe Bdul Vasile Pârvan”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Aceștia mai atrag atenția asupra faptului că tulburarea liniștii locuitorilor pe timp de noapte se sancționează drastic, la mai multe fapte repetate, cei depistați în astfel de situații riscând ca societățile pe care le reprezintă să fie propuse pentru suspendarea activității pe o perioadă de până la 30 de zile.

Comentarii

comentarii