Acasă Eveniment Amenzi de peste 100.000 de lei, date de DSVSA Timiș, după controalele...

Amenzi de peste 100.000 de lei, date de DSVSA Timiș, după controalele de săptămâna trecută

595
DISTRIBUIȚI

Între 23 și 27 august, medici veterinari oficiali și ingineri specialiști din DSVSA Timiș au desfășurat, numai în Timișoara, 52 de acțiuni de control în unitățile de alimentație publică. Au fost date, în total, sancțiuni contravenționale în valoare de 120.000 de lei și două avertismente.

Mai exact, un supermarket și o măcelărie, de altfel singurele din aceste categorii verificate, au primit câte o amendă în valoare de 10.000 lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și a utilajelor. Dintre unitățile controlate, patru piețe agroalimentare, 28 de cantine și o pizzerie au scăpat fără vreo sancțiune.

Au fost verificate șase restaurante, niciunul nu a primit amendă, dar a fost acordat, în schimb, un avertisment. Dintre unitățile de tip fast-food, au fost controlate 13, opt primind amenzi de câte 10.000 de lei pentru condiţii de depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare sau pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Au mai fost controlate și două unități de catering, ambele primind câte o amendă de 10.000 lei. De asemenea, le-a fost aplicată și câte o ordonanță de suspendare a activității sanitare veterinare până la remedierea deficiențelor constatate: condiţii de  depozitare necorepunzătoare a produselor alimentare, manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, agregate frigorifice deteriorate.

Medicii veterinari oficiali au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei și 5 avertismente.

„Inspectorii sanitari veterinari, în continuare, sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării  animalelor”, transmit reprezentanții DSVSA Timiș.

Comentarii

comentarii