Acasă Actualitate Amenzi de peste 100.000 de lei pentru constructorii care au murdărit domeniul...

Amenzi de peste 100.000 de lei pentru constructorii care au murdărit domeniul public în primele două luni și jumătate din 2022

DISTRIBUIȚI

A fost nevoie de presiune publică și de o amendă de la AFM pentru ca administrația Fritz să ia măsuri serioase în privința curățeniei. După ce a mărit bugetul pentru curățenie și a început să scoată firmele de salubritate pe stradă – chiar și angajații din primărie –, acum conducerea primăriei spune că s-au dat amenzi serioase și în cazul șantierelor unde nu sunt respectate normele de salubrizare. Ar fi vorba despre aproape 40 de constructori, amendați cu circa 125.000 de lei pentru nerespectarea normelor de curățenie publică, în primele două luni și jumătate ale anului 2022.

„Șantierul nu este o scuză pentru nerespectarea curățeniei și împrăștierea în oraș de noroi de pe roțile mașinilor care părăsesc aceste incinte. În ultimele săptămâni, echipele de la salubrizare împreună cu Penitenciarul au ras tone de noroi și praf de pe străzile orașului. Nu mai acceptăm indiferența față de spațiul și sănătatea publică. Suntem la fel de intransigenți și în privința șantierelor private, dar și a firmelor care lucrează la investiții ale Primăriei”, transmite primarul Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.

Acesta atașează și imagini din zona din jurul șantierului de pe b-dul Sudului – Prezan, unde un constructor a fost somat să iasă și să strângă gunoaiele și praful de pe străzi. Astfel de acțiuni vor continua, promite primarul.

Comentarii

comentarii