Acasă Actualitate Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de jandarmii din Gruparea Mobilă...

Amenzi de peste 170.000 de lei, aplicate de jandarmii din Gruparea Mobilă Timișoara, în luna martie

408
DISTRIBUIȚI

Pe 1 aprilie, Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara și-a publicat raportul de activitate pentru luna martie 2021. În total, echipajele de jandarmi ale unității au avut peste 300 de misiuni, în acțiuni din zona de responsabilitate, evenimente sportive, proteste și acțiuni în colaborare cu alte instituții. De-a lungul lunii, jandarmii au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale, iar valoarea totală a celor peste 350 de amenzi a trecut de 170.000 de lei.

Defalcat, jandarmii din Gruparea Mobilă Timișoara au avut: 185 de misiuni care au avut drept scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în întreaga zonă de responsabilitate a unității, 14 misiuni la manifestări sportive sau de protest, 62 de misiuni pe linia menținerii ordinii publice, fiind constituite echipaje de jandarmerie sau mixte, 103 misiuni, în mare parte cu structuri de poliție, pentru verificarea respectării măsurilor stabilite în zonele carantinate sau la punctele de frontieră și șase acțiuni în cooperare cu BCCO Timișoara, sub coordonarea DIICOT. Echipajele de intervenție au intervenit în cazul a 205 apeluri venite la dispeceratul unității, prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

În total, au fost aplicate 641 sancțiuni contravenționale, dintre care 353 au fost amenzi, în valoare totală de 170.750 lei. „Printre contravențiile pentru care s-au aplicat sancțiuni, cele mai multe au fost faptele de nerespectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Au fost întocmite, de asemenea, acte de sesizare în cazul depistării a două persoane care aveau asupra lor substanțe interzise”, transmite Emilia Margareta Fînață, ofițerul de Informare, relații publice si cu publicul al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

Comentarii

comentarii