Acasă Eveniment Amenzi de peste 50.000 de lei, marți, pentru timișenii care nu purtau...

Amenzi de peste 50.000 de lei, marți, pentru timișenii care nu purtau mască

368
DISTRIBUIȚI

Marți, 2 noiembrie, autoritățile din Timiș au amendat 141 de persoane care nu respectau măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Valoarea totală a sancțiunile s-a ridicat la 51.000 de lei. În toate cazurile a fost vorba despre persoane care nu purtau masca de protecție în spații în care aceasta este obligatorie.

În cadrul acțiunilor de marți, polițiștii de la IPJ Timiș au fost ajutați și de jandarmi ai IJJ Timiș, polițiști locali, pompieri ai ISU Banat și reprezentanți ai ITM Timiș. Cele 350 de forţe de ordine au verificat peste 120 de societăți comerciale și aproape 90 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate, în total, peste 2.500 de persoane.

Polițiștii amintesc că, începând din 25 octombrie, au fost instituite următoarele măsuri pe o perioadă de 30 de zile:

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, devine obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise , precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun;

– este interzisă circulația persoanelor nevaccinate, în afara locuinței sau gospodăriei, între orele 22.00-05.00;

– unitățile comerciale își vor încheia activitatea la ora 21.00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor și teraselor este permisă până la 50% din capacitate, între orele 05.00-21.00;

– barurile, cluburile și discotecile se închid, iar evenimentele private și spectacolele sunt interzise;

-se interzice participarea spectatorilor la competițiile sportive;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă de acasă pentru cel puțin 50% din angajați.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii