Acasă Actualitate Amenzi şi cereale confiscate într-o lună cât în 20 de ani

Amenzi şi cereale confiscate într-o lună cât în 20 de ani

334
DISTRIBUIȚI

“Ce s-a confiscat în 19 ani e mai puţin decât ce s-a confiscat în anul 2010”, spune Mircea Călin, director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş

O parte dintre cereale sunt transportate ilegal în judeţul Timiş. Nu au acte şi mulţi cărăuşi o iau pe drumuri lăturalnice pentru a ajunge cu ele în port la Constanţa sau la anumite depozite unde este punctul final la care trebuie să ajungă. Acte înseamnă că se plătesc taxe şi alte biruri pe care nu le dai dacă ocoleşti legea. La nivelul judeţului Timiş s-a format o comisie care verifică aceste transporturi de cereale. Şi s-au prins destui transportatori ilegali… “Unii dintre ei au înţeles că trebuie să respecte legea. Efectul sau rezultatul înfiinţării acestei comisii se vede în teritoriu. Au fost depistate doar şapte transporturi în ultima săptămână. Totuşi, unele societăţi comerciale insistă să încalce în continuare legea. Amenda şi confiscarea cerealelor se pare că nu îi sperie”, spune prefectul de Timiş Mircea Băcală care promite că acţiunile vor continua.

Cerealele confiscate vor fi vândute

Până acum au fost trei sîăptămâni de acţiuni. “Din 34 de agenţi economici 17 au fost sacţionaţi. 92.000 lei amenzi. 423.460 kg porumb confiscate şi 38.250 kg de grâu, 900 de tone totalizând cerealele confiscate. Ce s-a confiscat în 19 ani e mai puţin decât ce s-a confiscat în anul 2010”, spune Mircea Călin, directorul general la Finanţele timişene. Sunt probleme legate de documentele de însoţire, probleme cu cărăruşii, cei care au contracte de cărăuşie. Din cei 17 agenţi economici identificaţi cu probleme doar trei au făcut contestaţie la actele de control. Cerealele confiscate sunt depozitate în depozite autorizate. “Cerealele le vom vinde. Este cea mai mare cantitate la nivelul ţării. Nu s-au confiscat camioane”, a spus Mircea Călin. Acum, acest control s-a extins la nivel naţional.

Comentarii

comentarii