Acasă Administraţie Amenzi mai mari pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor

Amenzi mai mari pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor

680
DISTRIBUIȚI

Odată cu publicarea Legii nr.188/2019 care modifică Legea nr.211/2011 privind regimul deșeurilor, amenzile pentru cei care nu-și gestionează corespunzător deșeurile vor crește, ajungând să fie cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei pentru persoanele juridice.

Cu noua lege, cei care sunt prinși abandonând deșeuri vor fi obligați să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate. Toate costurile legate de îndeplinirea măsurii complementare urmează să fie suportate de făptaș.

Pentru a scăpa de sancțiuni, persoanele fizice și juridice trebuie să colecteze separat deșeurile menajere și reciclabile și să le încredințeze în vederea eliminării și valorificării doar operatorilor economici autorizați să presteze serviciul de colectare a deșeurilor. Abandonarea deșeurilor și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate este interzisă.

De constatări și aplicarea de amenzi pe baza actului normativ se ocupă comisari şi persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, Gărzilor forestiere, structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi din cadrul autorităţilor administraţiei publice locale şi judeţene.

Comentarii

comentarii