Acasă Actualitate Amenzi pentru cei care fumează în locurile de joacă, stațiile STPT sau...

Amenzi pentru cei care fumează în locurile de joacă, stațiile STPT sau chiar în holurile clădirilor

539
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au amendat, în ultimul an, 471 de persoane pe care le-au prins fumând în locuri unde acest lucru este interzis. În acest timp, au fost făcute mai multe sesizări din partea cetățenilor care reclamă fumatul în locurile special amenajate pentru copii din parcuri, în stațiile Societății de Transport Public Timișoara sau în spațiile închise din incinta piețelor agro-alimentare, în scările de bloc ori în unele societăți comerciale.

După o astfel de sesizare, a fost efectuată o verificare la o societate din Piața Mărăști, unde s-a reclamat faptul că două persoane fumau în clădire, pe holul de la intrarea în incinta firmei respective. Cele două tinere depistate au fost sancționate cu câte 500 lei fiecare. Cu această ocazie, societatea în cauză, Alto Studio SRL, a fost sancționată pentru lipsa acordului de funcționare.

Poliția Locală Timișoara reamintește: „Potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002, sancţiunile pentru fumat în spațiile închise sunt cuprinse între 100 lei și 500 lei pentru persoanele fizice, și 5.000 lei la prima abatere, 10.000 lei la a doua abatere, cu măsura complementară de suspendare a activității până la remedierea situației, și 15.000 lei la a treia abatere, cu sancţiunea complementară de închidere a unității, pentru persoanele juridice”.

Comentarii

comentarii