Acasă Eveniment Amenzi! Timișenii, prinși marți fără mască sau nerespectând „carantina de noapte”

Amenzi! Timișenii, prinși marți fără mască sau nerespectând „carantina de noapte”

DISTRIBUIȚI

Marți, 19 octombrie, polițiștii din Timiș au continuat să verifice, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și inspectori de muncă, modul în care timișenii respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Au fost date 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.000 de lei, cele mai multe pentru persoanele care nu purtau mască în spațiile în care aceasta este obligatorie, însă au fost și câteva cazuri de încălcare a „carantinei de noapte”.

Concret, la activităţile de marți au participat 327 de forţe de ordine, fiind verificate 107 societăți comerciale și 108 mijloace de transport persoane, dintre care 41 de mijloace de transport în comun. Au fost legitimate peste 2.500 de persoane. Dintre acestea, 89 au fost prinse fără mască, adică au fost amendate pentru „nerespectarea măsurilor de protecție individuală”. Alte trei persoane au fost amendate, cu 3.000 de lei, „pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația sau deplasarea”.

„Reamintim TELVERDE-0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă! Poliţiştii timișeni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu. Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aplica legea, pentru siguranța cetățenilor!”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii