Acasă Administraţie Amenzi uriașe pentru proprietarul unei clădiri istorice degradate

Amenzi uriașe pentru proprietarul unei clădiri istorice degradate

1145
DISTRIBUIȚI

Proprietarul unei clădiri istorice degradate din Arad a fost amendat de şase ori de autorităţile locale, pentru că imobilul nu este îngrijit. Valoarea amenzilor se ridică la 12.000 de lei. În plus, impozitul i-a fost majorat cu 400%.

Poliţia Locală Arad a anunţat, luni, că în urma unui nou control efectuat la adresa respectivă, au fost găsiţi oameni ai străzii la fel ca la verificările anterioare, în pofida plângerilor locatarilor din zonă.

“Proprietarul s-a ales din nou cu amendă contravenţională, în cuantum de 1.501 lei, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 162/2006, privind gospodărirea municipiului precum şi cu o sesizare adresată Inspectoratului de Stat în Construcţii, privind încălcarea prevederilor Legii 10/1995, privind calitatea în construcţii”, arată Poliţia Locală Arad, într-un comunicat de presă, preluat de Agerpres.

În ultimii doi ani, proprietarul a primit şase amenzi, în valoare totală de 12.000 de lei, dar a achitat doar trei.

“În pofida şirului de amenzi contravenţionale pe care le are de achitat în urma proceselor-verbale întocmite pe numele său pe parcursul anului precedent, a angajamentului de a obtura căile de acces în clădire şi a acordului notarial încheiat cu Direcţia Generală Poliţia Locală Arad, proprietarul imobilului degradat de pe strada Grigore Alexandrescu, care serveşte drept adăpost oamenilor străzii, nu s-a conformat”, potrivit comunicatului.

Poliţia Locală precizează că acordul notarial le permite agenţilor cu atribuţii de ordine publică să intre în clădire pentru a îndepărta oamenii străzii, dar “nu îl exonerează pe proprietar de obligaţia de a igieniza imobilul şi de a securiza accesul în clădire”.

Comentarii

comentarii