Acasă Economic Americanii de la First Bank închid 40 de sucursale bancare din România...

Americanii de la First Bank închid 40 de sucursale bancare din România ale fostei Piraeus Bank

DISTRIBUIȚI

Aproape jumătate din vechile sucursale ale băncii Piraeus Bank, 40 din cele 89, dispar, iar americanii de la First Bank vor investi 7,5 milioane de euro în digitalizarea sistemului bancar al subsidiarei româneşti. De asemenea, 390 de persoane vor fi concediate. Când a preluat Piraeus Bank, fondul american de investiţii JC Flowers, a declarat că în cinci ani îşi doreşte să devină un jucător regional, fie prin achiziţii de noi bănci, fie prin creştere proprie.

Primul Consiliu de Administrație al First Bank a aprobat direcțiile strategice ale băncii pentru 2019. First Bank accelerează procesul de digitalizare și își regândește procesele interne pentru a sprijini integrarea noilor tehnologii. Banca vizează creșterea cotei de piață atât organic, prin lansarea de produse optimizate, cât și prin posibile achiziții, subliniază un comunicat al băncii.

„Pentru a răspunde noilor preferințe și exigențe ale clienților, banca va investi 7,5 milioane de euro în tehnologie și își va consolida capacitatea internă de a genera procese mai eficiente, rapide și mai fluente”, spune comunicatul oficial al băncii. În acelaşi timp însă, sucursalele din întreaga ţară au primit o adresă oficială, parafată de acelaşi Consiliu de Administraţie, prin care se anunţă închiderea a 40 de sucursale ale băncii din cele 96 existente.

Investițiile în digitalizare au ca obiectiv, printre altele, optimizarea proceselor existente și reconfigurarea sistemelor de analiză și raportare. Toate aceste optimizări vor duce la diminuarea timpului de procesare a solicitărilor cu aproximativ 50% și vor reduce timpul de răspuns al băncii către clienții săi. Soluțiile de digitalizare vor fi testate, analizate și implementate treptat în următoarele 20 de luni.

„Clienții noștri își doresc din ce în ce mai mult să poată realiza operațiuni bancare oricând și oriunde. O aplicație de mobile banking este acum mai apreciată decât proximitatea unui bancomat sau a unei unități bancare. Anul trecut, în Europa Occidentală, aproximativ 20% din clienți au vizitat mai puțin de o dată pe an o unitate bancară, și numărul lor este în creștere. Dorim să satisfacem aceste așteptări și să conturăm o organizație flexibilă și cu viziune, care să poată anticipa ritmul rapid de schimbare a preferințelor clienților. În același timp, dorim să ne asigurăm clienții că, prin consultanții noștri, vom rămâne alături de ei oricând au nevoie de asistență personalizată, care depășește limitele tehnologiei moderne “, a declarat Dominic Bruynseels, Președinte Executiv First Bank.

La nivel global peste 70% dintre bănci consideră că prioritară este dezvoltarea capacității de a creea soluții bancare noi pentru clienți. Această tendință definește sectorul bancar, care trebuie să integreze rapid noi servicii pentru a răspunde provocărilor propuse de companiile de tip Fintech care oferă, parțial, servicii bancare.

„Dorim să folosim din ce în ce mai mult avantajele oferite de automatizare și de utilizare inteligentă a datelor, astfel încât să răspundem mai bine nevoilor clienților noștri. Vom completa această nouă abordare cu o Echipă Mobilă de Vânzări care va oferi consultanță. Am observat că nevoia clienților noștri de interacțiune umană rămâne actuală în situații care implică soluții bancare personalizate,” a declarat Dominic Bruynseels explicând strategia băncii.

Compania va crea în lunile următoare o astfel de echipă formată din aproximativ 150 de persoane.

Ajustarea proceselor va implica modificări aduse fluxurilor de lucru, reconfigurarea structurală a organizației pentru a evita activitățile redundante și o revizuire a structurii rețelei teritoriale de unități. În funcție de profitabilitatea și potențialul de dezvoltare comercială a zonelor geografice în care se află, o parte dintre unități vor fi comasate, iar altele vor fi închise, simultan cu reducerea corespunzătoare a numărului de angajați atât la nivelul rețelei, cât și la nivelul sediului central.

Sursa: economica.net

Comentarii

comentarii