Acasă Actualitate Ancheta continuă la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce este, de fapt, „vaccinul“ pe...

Ancheta continuă la Spitalul Judeţean Timişoara. Ce este, de fapt, „vaccinul“ pe care şi l-a administrat doctorul Virgil Păunescu, şeful OncoGen

1415
DISTRIBUIȚI

„Antidotul“ pe care susține că și l-a administrat şeful Oncogen din Timișoara, împotriva coronavirusului, nu este, de fapt, un vaccin, spune managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, care a anunţat declanşarea unei anchete în acest caz.

Șeful Oncogen din Timișoara spune că și-a administrat două doze de vaccin anti-COVID19.

Cercetătorul e subiectul unei anchete a Spitalului Județean Timișoara.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat că picăturile pe care și le-a administrat Virgil Păunescu nu pot fi numite vaccin, cu atât mai mult cu cât un vaccin nici nu poate fi dezvoltat în clinica Oncogen, care are nivel de biosecuritate 2, singurul loc în care poate fi dezvoltat un vaccin fiind Institutul Cantacuzino, care are nivel de biosecuritate 4.

În plus, managerul de la Judeţean a mai declarat că doctorul Păunescu l-a administrat intranazal, ceea ce nu se poate demonstra dacă s-a absorbit sau nu sau dacă au dat un răspuns imun.

„Se pot numi proteine virale, dar sunt proteine virale artificiale, care nu sunt luate din virus, sunt recretate după codul genetic al virusului. Pot fi considerate un candidat experimental, nicidecum un vaccin. Pentru a avea un vaccin, pe lîngă aceste proteine, care trebuie verificate în celule, pe animale, să producă un răspuns imun. trebuei să producă şi imunitate, nu doar un răspuns imun. Aşa, orice chestie străină pe care ţi-o introduci în corp produce un răspuns imun. Sunt oameni care au alergie la mâncare şi produc o reacţie imună”, a declarat Raul Pătraşcu, care a mai adăugat că „noi nu punem la îndoială ceea ce spune domnul profesor, ci paşii şi etica”, a spus Raul Pătraşcu, pentru adevarul.ro.

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara va face o anchetă internă după ce Virgil Păunescu, șeful Institutului de cercetare Oncogen, care se află în subordinea unităţii medicale, a anunţat că a creat un „vaccin” împotriva COVID-19, pe care şi l-a şi administrat.

Virgil Păunescu a anunţat pe Facebook că a dezvoltat un prototip de vaccin împotriva COVID-19 pe care şi l-a şi administrat. El a acuzat autoritățile române că nu au sprijinit financiar dezvoltarea vaccinului, deși acesta a fost recunoscut de OMS ca unul dintre vaccinurile-candidat împotriva coronavirusului la nivel global.

Comentarii

comentarii