Acasă Actualitate Ancheta DNA vizează vilele copiilor primarului Nicolae Robu, pentru care s-au obținut...

Ancheta DNA vizează vilele copiilor primarului Nicolae Robu, pentru care s-au obținut autorizațiile de construcție în doar 16 zile

2048
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a recunoscut, marți, că ultima anchetă a procurorilor DNA vizează și modul în care s-u emis autorizațiile pentru vilele pe care copiii săi le construiesc într-o zonă rezidențială de lux. Doi procurori DNA au descind luni la Primăria Timișoara și au solicitat mai multe documente de la Direcţia de Urbansim. Ancheta DNA vizează documente semnate în vara anului 2016, respectiv începutul anului 2017, documente care conțin mari neconcordanţe privind regimul de înălţime între Certificatele de Urbanism şi Autorizaţiile de Construcţie la unele imobile de pe străzile Musicescu şi Josef Klapka.

“Dacă cineva a greşit, trebuie să plătească. În ce mă priveşte, nu am nicio emoţie, nu e nicio greşeală de la mine sau despre care să ştiu că au făcut-o alţii şi să o tolerez. În privinţa celor două case, câte una a fiecăruia dintre copiii mei, ele fac parte din câte un şir de trei care înşiruite. Acolo se construiesc câte trei case înşiruite şi din fiecare pachet de trei case înşiruite, una este a unui dintre copiii mei. Presupun că cineva a făcut o reclamaţie. Totul este corect. Eu le-am atras atenţia în mod special când a venit documentaţia, nu cumva să greşească cu ceva. Toate interpretările, acolo unde ele există şi lasă loc de interpretare, să fie făcute în defavoarea lor, şi nicidecum să riscăm să vină cineva ulterior şi să acuze vreo favorizare. Nu cred că s-a ajuns până acolo, în ţara românească, ca copiii unui demnitar, primar sau altceva, să nu aibă toate drepturile fireşti de cetăţean. Nu trebuie să aibă privilegii, dar în ceea ce priveşte copiii mei, vă asigur că nu au avut decât de tras de pe urma poziţiilor mele importante. Amândoi sunt doctori ingineri în calculatoare şi tehnologia informaţiei, amândurora le-am recomandat nici să nu publice în România, pentru că probabil, la câtă răutate există în societatea românească, unii vor pune succesele lor pe seama poziţiilor importante ale tatălui lor. M-au ascultat şi au lucrările publicate pe mapamond, sunt crescuţi într-un climat sănătos, cum am fost crescut şi eu. (…). Copilul meu cântă de plăcere într-o formaţie şi nu vrea să urce pe scenă pentru a nu-mi crea mie probleme în Timişoara. Asta e familia Robu. Să le fie ruşine unor ticăloşi ordinari, necinstiţi, care-şi permit să ne împroaşte pe noi cu noroi. Ar fi bine să fie mai mulţi oameni ca noi. Noi nu vrem nimic necuvenit. Muncim şi am muncit toată viaţa”, a declarat Nicolae Robu.

Ancheta vizează direct cele trei vile ale copiilor primarului Nicolae Robu, de pe strada Boema, pe un teren pe care Robu l-a donat copiilor săi. DNA cercetează modul în care au fost obținute autorizaţiile de construcţie.

Așa cum Ziua de Vest a scris, în premieră, în aprilie 2018, imediat după ce au intrat în posesia terenului, în anul 2017, copiii primarului au și început demersurile pentru construcția a trei vile (ceea ce este, teoretic, foarte bine!). Dacă un timișorean de rând așteaptă după o autorizație de construcție, în media, peste 320 de zile, urmașii primarului au obținut documentele în doar câteva săptămâni! Au reușit, cu performanță de eficiență (sic!) să obțină, în doar 16 zile, autorizații de construcții pentru modificarea regimului de înălțime, din P+1E în S+P+1E. De asemenea, funcționarii din Primăria Timișoara, ”nobili și harnici”, s-au dat peste cap pentru ca modificarea autorizațiilor de construcție nr. 29/10.01.2018 și nr. 29/10.01.2018, privind regimul de înălțime, din P+1E în S+P+1E (cu spațiu tehnic la subsol), realizare balcon pe fațada principală și împrejmuire la front stradal – realizare acces auto, să fie redactată în 23 februarie 2018 (adică, în numai 44 de zile!). Cine nu și-ar dori o astfel de performanță, așa ca simplu cetățean?

Comentarii

comentarii